Venlo-Blerick actief tijdens Voorjaarschoonmaak

Publicatiedatum: 20-03-2009

Aanstaande woensdag doet Woningstichting Venlo-Blerick weer mee met de jaarlijkse Voorjaarsschoonmaak. Na Venlo-Noord en Venlo-Oost, is nu Blerick aan de beurt.

Op zaterdag 21 maart en woensdag 25 maart vindt de jaarlijkse Voorjaarsschoonmaak plaats. Dit evenement wordt ieder jaar georganiseerd door de Stichting Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) in opdracht van de gemeente Venlo.

Ook Woningstichting Venlo-Blerick steekt dit jaar weer de handen uit de mouwen. Op woensdag 25 maart trekken medewerkers Blerick in om het gebied rondom de Dautzenbergstraat op te frissen. Op verschillende plekken in de wijk worden door Venlo-Blerick containers neergezet waar bewoners gratis spullen die ze niet meer nodig hebben kunnen storten. Daarnaast gaat de woningstichting de algemene ruimtes in haar appartementencomplexen in deze buurt leegmaken. Kelders, hallen en gangen staan vaak vol rotzooi. Dit zorgt voor een onveilige situatie. Bovendien ziet het er niet uit. De woningstichting heeft daarom al haar bewoners in dit gebied aangeschreven met de vraag om een handje mee te helpen. Hierop zijn al vele positieve reacties binnengekomen.

Twee jaar terug in Venlo-Noord en vorig jaar in Venlo-Oost, had dezelfde actie ook al veel succes.

Ook aanstaande zaterdag wordt er op kleine schaal door de woningstichting meegedaan aan de Voorjaarsschoonmaak. Buurtcoƶrdinator Bart Linders gaat die dag in de buurt de Ruit in Venlo-Oost, samen met bewoners, achterompaden schoonspuiten. 

 

Deel deze pagina