Venlo-Blerick ondersteunt initiatief de Speelgoedbank

Publicatiedatum: 16-09-2009

Venlo-Blerick stelt één van haar winkelpanden ter beschikking aan de Speelgoedbank. De organisatie hoeft daarvoor geen huur te betalen.

Woningstichting Venlo-Blerick stelt een van de winkelpanden aan de Koninginnesingel ter beschikking ten behoeve van het initiatief de Speelgoedbank. De organisatie hoeft daarvoor geen huur te betalen.
Venlose kinderen van wie de ouders geen geld hebben voor speelgoed, kunnen binnenkort bij de zogenaamde Speelgoedbank een paar keer per jaar gratis iets uitzoeken. De speelgoedbank is een initiatief van Sokkertante, vijf Venlose dames. Woningstichting Venlo-Blerick vond het initiatief zo belangrijk en leuk, dat zij besloot een pand ter beschikking te stellen voor de ‘winkel’. Het pand ligt in een complex dat op termijn gesloopt zal worden. Tot die tijd kan Sokkertante gebruik maken van de ruimte. Zij betaalt daarvoor geen huur aan de woningstichting, maar enkel de kosten voor nutsaansluitingen en belastingen.

Het gratis speelgoed dat de Speelgoedbank ter beschikking stelt is puur en alleen bedoeld voor kinderen van ouders die het niet breed hebben. Daarom wordt nauw samengewerkt met de voedselbank van Venlo. De voedselbank moet straks, als de speelgoedbank open is, brieven verstrekken aan gezinnen met kinderen die wekelijks een voedselpakket komen halen. Alleen op vertoon van die brief komen gezinnen met kinderen tot veertien jaar in aanmerking voor gratis speelgoed. Inmiddels is Sokkertante bezig met inzamelingsacties. Zodra er voldoende speelgoed in het magazijn ligt, gaat de Speelgoedbank open.

Deel deze pagina