Venlo-Blerick speelt in op vraag woningmarkt

Publicatiedatum: 18-08-2009

De economische recessie heeft invloed op de woningmarkt en de keuzen die woningzoekenden maken. De vraag naar betaalbare huurwoningen is toegenomen en de vraag naar koopwoningen gedaald. Woningstichting Venlo-Blerick neemt hierdoor een tijdelijke maatregel om aan de toenemende vraag naar huurwoningen te voldoen.

Woningstichting Venlo-Blerick verhuurt ruim 7.000 woningen in de gemeente Venlo. Per jaar komen er door huuropzeggingen circa 600 woningen vrij voor nieuwe verhuur. Een deel daarvan wordt te koop aangeboden. Vorig jaar, in het jaar 2008, verkocht de woningstichting nog 90 woningen.
De woningmarkt is dit jaar danig veranderd. De vraag naar betaalbare huurwoningen neemt toe en de vraag naar koopwoningen is verminderd. De woningstichting verwacht dit jaar 50 à 60 woningen te verkopen. Er is dus reden om bij het vrijkomen van een woning deze, meer dan voorheen, weer in de verhuur aan te bieden en de verkoop uit te stellen.
Om woningzoekenden beter van dienst te kunnen zijn is besloten tijdelijk een deel van de voor verkoop bestemde woningen beschikbaar te stellen voor verhuur. Hierdoor kan het zijn, dat woningen die in de verkoop zouden komen nu eerst opnieuw worden verhuurd.
Zodra de woningmarkt weer aantrekt zullen de voor verkoop bestemde woningen weer verkocht worden. De maatregel is dus tijdelijk en past bij de situatie op de huidige woningmarkt.

Deel deze pagina