Venlo-Blerick Venlonaer van 't Jaor

Publicatiedatum: 08-04-2009

Vanmorgen is bekend geworden dat Woningstichting Venlo-Blerick de eretitel Venlonaer van 't Jaor 2008 toegekend heeft gekregen.

De titel “Venlonaer van ’t Jaor 2008 “ is toegekend aan Woningstichting Venlo-Blerick. Dat maakte de gelijknamige stichting vanmorgen bekend. Venlo-Blerick werd drie jaar op rij aangedragen als kandidaat voor de titel.

De eretitel ‘Venlonaer van ’t Jaor’ heeft tot doel inwoners van de gemeente Venlo bewust te maken van het functioneren van personen, verenigingen of organisaties die een buitengewone verdienste of een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de Venlose samenleving, waarbij tevens sprake is van een promotioneel effect voor Venlo.

Meer dan een aanbieder van woonruimte
Woningstichting Venlo-Blerick heeft de titel ontvangen vanwege haar stadsvernieuwingsactiviteiten die in het land vaak als voorbeeldprojecten worden gezien.  Venlo-Blerick Venlonaer van 't Jaor De stichting geeft in haar persbericht aan: “Venlo-Blerick is meer dan een aanbieder van woonruimte alleen. Zij geeft duidelijk aan belang te hechten aan de kwaliteit van deze stad en aan het algemeen belang van goede woonruimte en ruimte voor maatschappelijke activiteiten. Daarnaast is kwaliteit van de openbare ruimte, eigentijdse architectuur en behoud van waardevolle elementen steeds een belangrijk onderdeel van de projecten.”

Als voorbeeldproject noemt de stichting de ontwikkeling van het Kloosterkwartier in Venlo-Centrum, die een enorme impuls aan het stadscentrum heeft gegeven. De afgewogen combinatie van functies en de geslaagde restauratie van Domani kregen landelijke aandacht en waardering van vele Venlonaren.

Ook moeilijke ingrepen in de stad
Dat alles was voor het bestuur van de Stichting Venlonaer van ’t Jaor aanleiding de titel voor 2008 toe te kennen aan Woningstichting Venlo-Blerick. Een besluit dat door het Comité van Advies onder voorzitterschap van Burgemeester Hubert Bruls van harte werd ondersteund. Venlo-Blerick is erg verheugd met het nieuws en is erg trots op de titel.

Directeurbestuurder Arnold van Hoof: “Het is erg uitzonderlijk en dapper dat de stichting kiest voor de woningstichting. Niet iedereen is immers altijd blij met ons. Wij nemen regelmatig impopulaire maatregelen, zoals huisuitzettingen en sloopwerkzaamheden. Wij zijn blij dat wij ondanks de moeilijke beslissingen die wij moeten nemen bij stadsvernieuwing, toch erg gewaardeerd worden. Wij voelen ons dan ook zeer vereerd. Zeker in een tijd waarin woningcorporaties veelal negatief in het nieuws komen, is dit een enorme opsteker voor onze medewerkers”

De uitreiking van de penning en de oorkonde vindt plaats op woensdag 13 mei in de parterre van het stadhuis.

Deel deze pagina