Verhuur Crescendo van start

Publicatiedatum: 22-03-2010

Afgelopen donderdag is onder grote belangstelling de verhuur van de 74 vrije sector appartementen van het prestigieuze project Crescendo in Maaswaard gestart. Nu, anderhalf jaar voor de oplevering, hebben reeds vele belangstellenden zich gemeld. Donderdag kregen zij het verhuurboek mee naar huis, waarna zij zich kunnen inschrijven voor één of meerdere appartementen.

Wooncarrière met Crescendo

Crescendo stelt een nieuwe norm in wonen. Woningstichting Venlo-Blerick doordacht, met haar brede ervaring, wat goed wonen betekent. Hoe belangrijk voor een wooncarrière een hoogwaardige identiteit van locatie en gebouw is. En ook hoe belangrijk het gemak van thuiskomen moet zijn, vanaf het binnenkomen te voet, met de auto of de fiets.

Crescendo telt straks 74 luxe huurappartementen variërend van 90 tot bijna 200 m2. Tevens realiseert de woningstichting in samenwerking met De Zorggroep zorgappartementen, groepswoningen en diverse voorzieningen. Deze voorzieningen bestaan onder andere uit een Grand Café-Restaurant, zorgvoorzieningen en commerciële ruimtes. Crescendo krijgt straks ook haar eigen huismeester.

Verhuur Crescendo van start

Het complex, van de hand van het prestigieuze architectenbureau Benthem Crouwel uit Amsterdam, wordt gebouwd met basalten natuursteen en krijgt een zeer luxe uitstraling. Ruimte en privacy staan bij de bouw van Crescendo voorop. In tegenstelling tot diverse andere bouwprojecten in en rondom de binnenstad van Venlo, ligt de focus bij Crescendo volledig op wonen. Bewoners komen straks binnen en kunnen via het chique binnenplein of achterom naar hun eigen ruime entree. Crescendo telt maar liefst 7 entrees. Per entree liggen op iedere verdieping slechts 2 of 3 appartementen. Hierdoor biedt Crescendo, ondanks haar grootte, veel privacy en luxe. De diverse liften brengen de bewoners en bezoekers vanuit de entrees op de begane grond óf vanuit de parkeergarage naar de woningen. Dichtbij de entrees van de gebouwen bevinden zich in de parkeergarage ook fietsenbergingen. Een speciale fietsenlift  brengt fietsers eenvoudig vanuit de garage naar het binnenplein. Verhuur Crescendo van startOok te voet of per rolstoel zijn alle entrees zonder barrières perfect te bereiken. Waar bij andere bouwprojecten bewoners via een parkeergarage, door winkelend publiek of via een klein portiekje binnenkomen, geeft Crescendo direct een gevoel van thuiskomen.

De visie achter Crescendo is dat afgerekend wordt met het idee dat het wonen er op achteruit gaat als men ouder wordt. Hoewel alle appartementen eenvoudig aan te passen zijn als er later zorg nodig is en alle zorgvoorzieningen in het complex aanwezig zijn, ligt de nadruk hier niet op. Iedere bewoner heeft de vrijheid om wel of geen gebruik te maken van de zorgfaciliteiten die Crescendo biedt, nu of in de toekomst.

Enorme belangstelling

Verhuur Crescendo van startInmiddels is de bouw van Crescendo ongeveer een jaar bezig. De parkeergarage is aangelegd en momenteel wordt bovengronds gewerkt aan de tweede etage. In het najaar wordt het hoogste punt bereikt. Een jaar later kunnen bewoners hun intrek nemen. Afgelopen donderdag werd het tachtig pagina tellende verhuurboek gepresenteerd aan belangstellenden die reeds ingeschreven staan voor het project. Zonder dat er actief geadverteerd is, stonden er circa 500 mensen op de interesselijst. Het verhuurboek is donderdag uitgereikt aan circa 150 serieuze belangstellenden die aanwezig waren bij de start van de verhuur in Domani. Via het bijgeleverde inschrijfformulier kunnen zij zich tot 12 april aanstaande inschrijven voor de diverse woningen, waarna intakegesprekken volgen en reeds voor de zomer de eerste huurcontracten getekend gaan worden.

Geïnteresseerden die nog niet op de lijst staan en toch in aanmerking willen komen voor een appartement, kunnen zich melden bij Maesteyn. Ook met hen zal een intakegesprek plaatsvinden als er serieuze belangstelling is voor een appartement dat nog niet verhuurd of in optie is.

Indien mensen interesse hebben in een van de zorgappartementen of groepswoningen, kunnen zij zich melden bij De Zorggroep. Voor deze appartementen is een CIZ-indicatie vereist.

Deel deze pagina