Verhuur nieuwbouw Bergstraat gestart

Publicatiedatum: 02-10-2018

De bouw van de 4 nieuwe woningen in de Bergstraat verloopt voorspoedig. Op dit moment wordt gewerkt aan de daken. Het project liep aanvankelijk vertraging op door de instorting van een naastgelegen woning begin dit jaar. In maart werd de bouw weer opgestart. Met de eigenaresse van het ingestorte pand werden goede afspraken gemaakt. Op de lege plek komt een nieuwe woning.

Instorting
In januari van dit jaar werd Venlo opgeschrikt door de instorting van een pand aan de Bergstraat in het Venlose centrum. Naast dit pand (Bergstraat 17) vonden graafwerkzaamheden plaats ten behoeve van vier nieuwe huurwoningen van ons. De bouw werd stilgelegd en er werd grondig onderzoek gedaan naar de oorzaak van de instorting. Het onderzoek is inmiddels afgerond en met de betrokken bewoners is intensief contact geweest en tot overeenstemming gekomen. Wij hebben gezorgd voor vervangende huisvesting van de bewoonster van de ingestorte woning en hebben de kavel van haar gekocht. Op deze plek bouwen we een nieuwe woning, in dezelfde stijl als de huidige nieuwbouw.

Nieuwbouw
Het originele bouwplan van 4 woningen is in maart van dit jaar weer opgestart. Deze woningen gaan binnenkort de afbouwfase in. Op dit moment is aannemer PH van der Velden bezig met de daken van Bergstraat 9, 11, 13 en 15. Daarna start het binnenwerk, waaronder het plaatsen van de vloeren en wanden en het aanleggen van de leidingen. Woonwenz verwacht de woningen in december op te kunnen leveren. De verhuur is dit weekend opgestart. Geïnteresseerden kunnen via verhuurplatform www.thuisinlimburg.nl reageren op de woningen.

Om het aanzien van de Bergstraat snel volledig te herstellen, wordt na de oplevering van de 4 woningen ook gestart met grondwerkzaamheden op de naastgelegen kavel nummer 17. Daarna start de bouw van de 5e woning. Op dit moment werkt de architect aan het ontwerp. 

 

Meer over dit nieuwbouwproject

 

 

  

Deel deze pagina