Verhuur nieuwbouw Stadhoudersstraat gestart

Publicatiedatum: 25-09-2018

Op dit moment bouwt aannemer Heijmans in opdracht van ons een groot aantal grondgebonden woningen in Blerick. Op twee projectlocaties, tegenover elkaar, komen in totaal 52 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen. De verhuur van de woningen aan de Stadhoudersstraat is dit weekend gestart.

Direct reageren

Voor meer informatie en de verhuurbrochure

Voor grote én kleine huishoudens
De twee projectlocaties liggen aan de Dautzenbergstraat en Stadhoudersstraat in het zuidelijk deel van Blerick. Het bouwprogramma bestaat uit een mix van traditionele eengezinswoningen (zowel huur als koop) en levensloopbestendige huurwoningen. Deze laatste woningen zijn met name bedoeld voor één en tweepersoonshuishoudens. Omdat de hoofdslaapkamer en badkamer op de begane grond liggen, zijn ze ook geschikt voor senioren die minder goed ter been zijn. De eengezinswoningen zijn bedoeld voor huishoudens vanaf drie personen. Deze hebben een klassieke indeling met boven de badkamer en drie slaapkamers. 

Dautzenbergstraat
Op de kleinste bouwlocatie, aan de Dautzenbergstraat, komen 10 levensloopbestendige huurwoningen en 5 eengezinswoningen. Deze woningen zijn momenteel in de afbouwfase en worden eind dit jaar of begin volgend jaar opgeleverd. Ze zijn inmiddels allemaal verhuurd. De aannemer bouwt op eigen titel ook nog 4 koopwoningen. Ook deze zijn reeds verkocht.

Stadhoudersstraat
Aan de overzijde van de straat, op de locatie Stadhoudersstraat, verloopt de bouw eveneens voorspoedig. Hier komen 9 eengezinswoningen en 28 levensloopbestendige huurwoningen. Net als aan de overkant, bouwt Heijmans ook hier nog 10 koopwoningen. De begane grondvloeren en wanden van de nieuwbouw zijn gereed. Op dit moment worden de daken geplaatst. Als de bouw voorspoedig verloopt worden de woningen in het voorjaar van 2019 opgeleverd. Ook de openbare ruimte wordt, in samenwerking met de gemeente Venlo, met veel groen ingericht. Daarnaast komen er parkeervoorzieningen voor de nieuwe bewoners.  Dit weekend is de verhuur gestart via verhuurplatform www.thuisinlimburg.nl. De woningen worden gefaseerd geadverteerd, zodat geïnteresseerden iedere ronde opnieuw mee kunnen dingen. De koopwoningen zijn inmiddels verkocht.

Bouwen aan Blerick
Woonwenz investeert, in samenwerking met onder andere de gemeente en Antares, al enige tijd fors in Blerick. Per buurt wordt bekeken wat nodig is om de woonkwaliteit en leefbaarheid te verbeteren. Uit onderzoek bleek dat er in Blerick-Zuid grote behoefte is aan meer betaalbare laagbouw, zowel voor gezinnen met kinderen als voor een- en tweepersoonshuishoudens. Met de bouw van deze 66 nieuwe woningen willen we hierin voorzien.

Direct reageren

Voor meer informatie en de verhuurbrochure

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina