VVV-Venlo Buurtbattle van start

Publicatiedatum: 11-04-2011

Dit voorjaar organiseert Woonwenz samen met VIA VVV, Gemeente Venlo, VVV-Venlo, Wel.Kom, Antares en het Oranjefonds voor de tweede keer de VVV-Venlo Buurtbattle. Deze ‘battle’ is een voetbalcompetitie tussen jongerenteams uit diverse buurten in Venlo. Op vrijdag 15 april wordt de competitie ‘afgetrapt’ in Blerick.

Trots op eigen wijkVIA VVV, de maatschappelijke tak van VVV-Venlo, initieert samen met diverse partners, zoals Woonwenz, projecten die gericht zijn op ontmoeting tussen diverse inwoners en organisaties. Een van die projecten is de BuurtBattle. In deze competitie kunnen deelnemende jongerenteams uit diverse wijken in Venlo, punten scoren op drie onderdelen die gelijkwaardig zijn aan elkaar. De jongeren scoren punten met het winnen van voetbalwedstrijden, maar ook met Fair Play. Tenslotte kunnen ze punten krijgen door een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de eigen buurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opruimacties of het helpen van senioren in de wijk met diverse klusjes. Het team dat uiteindelijk op alle drie de onderdelen de meeste punten heeft, wint de Buurtbattle.

Doel van het project is om door middel van spel en buurtbijdrages, ontmoeting tussen diverse groepen tot stand te brengen en de jongeren een gevoel van trots te geven op hun eigen prestaties én hun eigen wijk.
 
Kick-off vrijdag 15 april
De wedstrijden van de VVV-Venlo BuurtBattle starten a.s. vrijdag  om 18.00 uur op “Plexat” nabij jongerencentrum Jacx in Blerick en duren tot ongeveer 20.00 uur. In totaal worden dit voorjaar 6 speelrondes georganiseerd en nemen 13 teams in 3 verschillende categorieën deel.
Tijdens de kick-off, vrijdag aanstaande, zorgt een dj voor de muzikale ondersteuning en zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar.
De organiserende partners hopen op een grote opkomst en een succesvolle tweede editie van de Buurtbattle.

Deel deze pagina