Wateroverlast

Publicatiedatum: 16-07-2021

Op dit moment worden veel mensen getroffen door de extreme wateroverlast. Dat roept veel vragen op. Wie kunt u waarvoor bellen?

Wij volgen de informatie en instructies van de Veiligheidsregio Limburg Noord. Op hun website (https://www.vrln.nl/calamiteit/) staan telefoonnummers, een verwijzing naar de liveblog van 1Limburg en andere informatie.

Het telefoonnummer voor spoedvragen van mensen uit bedreigde of getroffen gebieden is:
0800-1351.


Bij acuut gevaar belt u 112. Is er geen spoed, maar heeft u toch de brandweer nodig? Bel dan:
0900-0904.


Hieronder volgen een paar algemene tips:

Probeer schade te voorkomen
Als u in een gebied woont waar overlast wordt verwacht, probeer dan schade zoveel mogelijk te voorkomen. Denk na over wat voor u waardevolle spullen zijn en breng deze in veiligheid.
Staat uw auto in een parkeergarage in een risicogebied? Haal die dan daar weg en parkeer tijdelijk ergens anders.

Water in uw woning of kelder
Staat het water tot 3 centimeter hoog? Dweil het water dan weg en ventileer de woning of kelder zo goed mogelijk zodat de ruimte kan drogen. Staat het water hoger of is er een lekkage aan het dak of kozijn? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat het druk is, ook bij de bedrijven waar wij mee samenwerken. We doen ons best iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Uitval stroom
Als de stroom is uitgevallen door de wateroverlast, neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat het druk is, ook bij de bedrijven waar wij mee samenwerken. We doen ons best iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Ik heb (gevolg)schade aan mijn inboedel door de wateroverlast
Als u waterschade heeft aan uw inboedel (bijvoorbeeld meubels, gordijnen en elektrische apparaten) door de extreme weerssituatie, neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

Wij leven mee met iedereen die getroffen is of wordt en doen ons best om u zo goed mogelijk te helpen.

 

Deel deze pagina