Wijkproeverij voor raadsleden succesvol

Publicatiedatum: 16-06-2010

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse ‘Kijk in de Wijk-dag’ plaats. De vier Venlose corporaties hadden hiervoor raadsleden en enkele andere relaties uitgenodigd. Tijdens deze ‘Wijkproeverij’ kregen de gasten een uniek kijkje achter de schermen van de corporaties.

Circa 60 genodigden waren zaterdag aanwezig om samen met Antares, Urbanus, Woningstichting Arcen en Velden en Woningstichting Venlo-Blerick de wijken in te trekken. Vooraf konden zij een keuze maken uit twee ‘menu’s’. Keuzemenu A werd verzorgd door Antares en Urbanus. Het programma bestond onder andere uit een bezoek aan het nieuwbouwproject De Nieuwe Munt in Tegelen en het plan Koramic in Belfeld.

De gasten die voor menu B gekozen hadden, werden door Woningstichting Venlo-Blerick meegenomen naar de wijk Venlo-Noord. Deze wijk is al jaren een landelijk voorbeeld van geslaagde stadsvernieuwing. Momenteel wordt de eerste fase van de stadsvernieuwing afgerond en staan we aan de vooravond van de tweede fase, het gebied ten noorden van de Karbindersstraat. De gasten kregen allereerst een rondleiding door het gebied uit de eerste fase. Het stadsvernieuwingsverhaal over onder andere de ontruimingen, raamprostitutie en verhuizingen van honderden huishoudens, kwamen aan bod. Net als de te trekken lessen voor de toekomst. Daarna werd de wandeling vervolgd door het gebied van fase 2, ten noorden van de Karbindersstraat, langs het in aanbouw zijnde Hoek 12 en de te slopen 182 woningen. Venlo-Blerick deelde daar met de gasten haar ideeën voor de aanpak van fase 2..

Wijkproeverij voor raadsleden succesvol Co-gastheer van menu B was Woningstichting Arcen en Velden, beoogd fusiepartner van Venlo-Blerick. Woningstichting Arcen en Velden, dit jaar voor het eerst medeorganisator van de Wijkproeverij, nam de gasten mee naar de oude kern van Arcen waar de projecten Wal en Waag II aan de orde kwamen. Ook werd Woonzorgcomplex Rozenhof in Velden bezocht.

De Wijkproeverij werd gezamenlijk afgesloten met een borrel in De Haandert in Tegelen. De vier corporaties kijken kijken terug op een geslaagde dag. De opkomst was dit jaar erg groot, net als het animo onder de gasten voor een nieuwe Wijkproeverij, in 2011.

Deel deze pagina