Winnaar Onze Buurt 2016 bekend

Publicatiedatum: 07-11-2016

De Donderse Wereldkeuken van Moedercentrum Maximina in Roermond heeft de Onze Buurt Prijs 2016 gewonnen. Afgelopen week namen zij de jubileumprijs van € 45.000,- in ontvangst. Met dit geld kan de Donderse Wereldkeuken de huidige, te krappe keuken uitbouwen en professionaliseren.

Zes genomineerden stonden met een plan in de finale om hun buurt socialer en fraaier te maken. Naast de Donderse Wereldkeuken waren ook Wellerlooi met ’t Luukske 3.0, Greenteam en de Keuvelkamer, Ransdaal met D’r Nuuje Winkel, de tamdem-nominatie Fris&Fruitig/ Verzorgingsbank De Vlinder uit Maastricht, Eygelshoven met De Ruilwinkel en Maastricht met Plastic Rijk voor de Wijk genomineerd voor de jubileumprijs. Zij ontvingen als troostprijs € 3.000,-.

Doe mee met de Onze Buurtprijs 2017
Dit jaar waren er geen genomineerden uit de gemeente Venlo geselecteerd. Wie een goed en origineel idee heeft kan zich al aanmelden voor 2017

Jouw plan moet aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een nominatie: het moet bijdragen aan cohesie tussen bevolkingsgroepen, het moet een origineel plan zijn of minimaal een originele invalshoek hebben en de initiatiefnemers moeten duidelijk kunnen maken waarvoor precies het geld van Onze Buurt nodig is. De exacte criteria staan op www.onzebuurt.eu. Kijk ook op deze site voor de winnaars en ideeën van voorgaande jaren.

Deel deze pagina