Winnaar Onze Buurt Prijs 2014

Publicatiedatum: 10-12-2014

Van de laatste vijf kandidaten voor de Onze Buurt Prijs 2014 is het "Portiekenproject" uit Hoensbroek als winnaar uitgeroepen. Het project ‘een werkplaats voor klussers in Venlo-Oost’ eindigde bij de laatste vijf kandidaten voor deze prijs.

De initiatiefnemers van het 'Portiekenproject' kregen de prijs vrijdag 28 november jongstleden in Venray uitgereikt. Huurdersbelangenvereniging Groot Hoensbroek mag voor € 45.000,- aan de slag met kleinschalige plannen van de bewoners van de portiekflats van Hoofdstraat West.

Spannende eindsprint
De keuze is dit jaar op Hoensbroek gevallen, omdat het volgens de jury een mooi voorbeeld is van een initiatief dat vanuit de bevolking zelf komt. De bewoners van de portiekflats geven in kleine groepen aan wat ze willen en werken het ook zelf uit, samen met (ex)verslaafden van Groot GMS. De jury vond het spannend om bij haar keuze het accent te leggen op een procesaanpak met een aantal open einden in plaats van een concreet project. Natuurlijk zit hier ook een risico in: deelprojecten worden misschien niet of in onvoldoende mate gerealiseerd door de buurt. Daarom krijgt Hoensbroek de hoofdprijs niet in een keer, na een goede evaluatie en prestatie komt het volgende deel van de hoofdprijs.

Elk jaar een nieuwe winnaar
In 2012 won het idee “Zoneparc” van basisschool De Klingerberg in Blerick. In 2013 was Kookpunt De Hei uit Venray de winnaar van de Onze Buurt Prijs. De strijd gaat in 2015 weer van start. Begin 2015 wordt op de website van Onze Buurt, www.onzebuurt.eu, gepubliceerd wanneer de ideeën voor 2015 kunnen worden ingezonden. Kijk op de website van Onze Buurt hoe er kans kan worden gemaakt op deze prijs .

Onze Buurt
Onze Buurt is een wedstrijd die mensen en groepen stimuleert om zelf te werken aan de leefbaarheid in de wijk. De woningcorporaties verenigd in Ons Limburg hebben elk jaar voor het beste plan een startkapitaal klaar liggen van tienduizenden euro’s. In een tijd waarin vooral aandacht is voor bezuinigen, snoeien en beknibbelen wil Ons Limburg geld steken in opbouw, samenhang, delen en verstevigen.

Deel deze pagina