Woningstichting Venlo-Blerick biedt huurders een gratis energiebespaarcoach

Publicatiedatum: 15-07-2010

Vanaf 1 juli 2010 biedt Woningstichting Venlo-Blerick al haar huurders een gratis adviseur en energiebespaarcoach aan, Beter Peter. Op die manier kunnen huurders hun energielasten tot wel 150 euro per jaar verlagen

Alle huurders van Woningstichting Venlo-Blerick zijn onlangs aangeschreven om gedurende 2 jaar te werken aan een persoonlijk actieplan. Met behulp van het persoonlijk actieplan kan de huurder energiebesparingen in zijn of haar eigen woonsituatie toepassen. In een persoonlijke brief aan de huurders is specifieke informatie verstrekt over de woonsituatie van de huidige huurder. Daarmee wordt het aanmelden bij Beter Peter vergemakkelijkt en kan het actieplan volledig toegespritst worden op de persoonlijke situatie van de huurder. De begeleiding van Beter Peter is voor de huurder helemaal gratis, deze wordt aangeboden door Woningstichting Venlo-Blerick.

Beter Peter

Beter Peter is een  interactief en online-computerprogamma dat bespaaracties in de woonsituatie van de huurder laat zien. Een gemiddeld huishouden is jaarlijks zo´n 1.200 euro kwijt aan gas en elektriciteit. In één jaar kan de huurder tot € 150,- besparen, door korter te douchen met een waterbesparende douchekop of bijvoorbeeld door de televisie niet op stand-by te laten staan. Beter Peter helpt bij het opstellen van een persoonlijk actieplan voor energiebesparing, geeft adviezen en tips en begeleid bij de uitvoering van het actieplan. Dit is helemaal toegespitst op de woonsituatie van de huurder.

Meer informatie

Beter Peters tips en adviezen komen van Milieu Centraal, de voorlichtingsorganisatie voor consumenten over energie en milieu. Peter wordt ondersteund door de Woonbond, de landelijke vereniging van huurders en woningzoekenden. Er is geen enkele koppeling met welke energieleverancier dan ook.

Alles over Beter Peter, de energiebespaarcoach vindt u op www.beterpeter.nl

Deel deze pagina