Woningstichting Venlo-Blerick biedt ruimte voor een studentensociëteit

Publicatiedatum: 21-07-2010

Woningstichting Venlo-Blerick was afgelopen donderdag, op initiatief van Venlo Partners, gastheer van de bijeenkomst ‘Venlo – Studentenstad’. Samen met gemeente Venlo, enkele gemeenteraadsleden, Antares, Fontys, Universiteit Maastricht en Venlo Partners werd gesproken over faciliteiten voor studenten.

Een belangrijk onderwerp van de bijeenkomst was het huisvesten van een studentensociëteit. Venlo-Blerick toonde in de bijeenkomst aan, dat er in de binnenstad van Venlo diverse mogelijkheden zijn voor studentenhuisvestiging en een studentensociëteit. Venlo-Blerick stelde vervolgens voor om een studentensociëteit aan de Koninginnesingel, in het pand van de huidige exploitant Le Royal, te laten landen. De sociëteit past volgens de woningstichting uitstekend in de huidige plannen van de woningstichting voor het Kloosterkwartier en geeft  nieuw leven aan de entree van de binnenstad. Het huurcontract met de huidige exploitant loopt tot 1 november van dit jaar, wat betekent dat per 1 december de sociëteit open zou kunnen gaan.

Woningstichting Venlo-Blerick biedt ruimte voor een studentensociëteit Woningstichting Venlo-Blerick heeft tevens aangegeven bereid te zijn om aan diezelfde Koninginnesingel, boven de sociëteit, enkele studentenwoningen te realiseren. Er is namelijk behoefte aan studentenkamers op korte en middenlange termijn. Op korte termijn kunnen er enkele appartementen door Venlo-Blerick worden opgeleverd, maar dit ligt aan het totale bestand van studenten die huisvesting zoeken. De universiteit en Fontys verwijzen studenten momenteel naar de reguliere woningmarkt, particuliere woningaanbieders en naar Antares voor de studentenwoningen in Venlo-Zuid.

De studentenwoningen die de woningstichting wil realiseren zijn bedoeld voor studenten van de dependance van de Universiteit van Maastricht en van Fontys Venlo. Na de vakantie zal er een gesprek plaatsvinden met de onlangs opgerichte studentenvereniging ISA voor concretisering.

Deel deze pagina