Woonwenz legt laatste hand aan Nedinsco fabriek

Publicatiedatum: 17-07-2013

Afgelopen week rondde Woonwenz de restauratiewerkzaamheden aan de Nedinsco Fabriek af. Met het gereedkomen van het laatste onderdeel, de restauratie van de oorspronkelijke machinehal en toekomstige studio van Omroep Venlo, is de herbestemming van het industrieel rijksmonument een feit. Sinds vandaag wappert de speciaal gemaakte Nedinsco-vlag in de mast op de toren.

Bijna volledig verhuurd

Na jaren van rekenen, planvorming en discussies over de invulling, is de nieuwe Nedinsco Fabriek nu echt een feit. De gemeente Venlo rondde afgelopen week tevens de herinrichting van de openbare ruimte af. De huurders van de 27 appartementen wonen inmiddels al enkele weken in het gebouw. Ook de meeste huurders van de bedrijfsruimtes zijn er inmiddels ingetrokken of werken momenteel aan de inrichting. Op 180 vierkante meter bedrijfsruimte na heeft het hele gebouw reeds een nieuwe bestemming. Dat is maar liefst 97% van het gebouw. Woonwenz is hier zeer tevreden mee, maar hoopt desalniettemin de laatste vierkante meters ook spoedig te verhuren. Bedrijven die interesse hebben kunnen zich nog melden bij Woonwenz. 

Nieuwe namen

Naast de 27 sociale huurappartementen is de volledige begane grond van het gebouw verhuurd aan de Gemeente Venlo. De gemeente gaat hier naar verwachting vanaf begin 2014 een deel van haar ambtenarenapparaat huisvesten. Omroep Venlo huurt van Woonwenz een deel van de derde verdieping en de machinehal. De Noord-Limburgse redactie van L1 is inmiddels verhuisd naar de tweede verdieping van Nedinsco. Hetzelfde geldt voor ondernemerscollectief Toren Vijf die een plek op de vijfde verdieping van de Nedinsco-toren heeft. Binnenkort verhuist ook Media Creations naar de derde verdieping van het gebouw. 

Onlangs tekende Woonwenz de contracten met twee nieuwe huurders, namelijk Geo Industries en Mujjo. Deze twee innovatieve bedrijven houden zich bezig met respectievelijk led-verlichting en accessoires voor mobiele apparatuur. Tenslotte krijgt de bovenste verdieping van de toren een horecafunctie. Wanneer alles voorspoedig verloopt zal de horecavoorziening dit najaar haar deuren openen. 

Opening en boekpresentatie

Nedinsco fabriek

Woonwenz kijkt terug op een soepel verlopen restauratie en succesvolle herbestemming. Ook de samenwerking met de gemeente waar het ging om de overname van het gebouw en de inrichting van de openbare ruimte is goed verlopen. De bedoeling is dat er eind september nog een bescheiden openingsfeest georganiseerd wordt voor genodigden. Tijdens deze bijeenkomst presenteert Woonwenz ook het boek dat zij door historicus Ragdy van der Hoek heeft laten schrijven over de restauratie van de Nedinsco Fabriek. 

De restauratie van de Nedinsco Fabriek is mede mogelijk gemaakt door financiĆ«le bijdragen van De Gemeente Venlo, De Provincie Limburg en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. 

Meer informatie over de Nedinsco Fabriek is te vinden op www.nedinscofabriek.nl 

Deel deze pagina