Woonwenz ook in gemeente Beesel aan de slag

Publicatiedatum: 07-07-2020

Op de plek van de oude vmbo-school Broekhin aan de Parklaan in Reuver bouwen we 27 huurappartementen en 8 levensloopbestendige huurwoningen in diverse huursegmenten. Vandaag maakte de gemeente Beesel bekend graag haar medewerking te verlenen aan het bouwplan. Het is voor ons het eerste project in deze gemeente, maar we zien zeker nog mogelijkheden voor meer projecten op termijn.

 

Woononderzoek
In februari schreef de gemeente Beesel een aanbesteding uit voor de herontwikkeling van de oude schoollocatie aan de Parklaan. Ook wij werden gevraagd hier een plan voor te ontwikkelen. We hebben vervolgens onderzoek gedaan naar de woonbehoefte in Beesel en Reuver in het bijzonder. Onderdeel van dit onderzoek was een enquête onder alle Reuvernaren die als woningzoekende staan ingeschreven op www.thuisinlimburg.nl. Hieruit bleek een grote behoefte aan betaalbare sociale huurwoningen voor starters en senioren, maar ook aan woningen voor mensen die niet in aanmerking komen voor sociale huur. We hebben daarom een gevarieerd plan ontwikkeld met zowel goedkope als middeldure huurwoningen; appartementen én grondgebonden woningen. 

Duurzaam
Alle 35 woningen en appartementen zijn gasloos en worden als Nul-Op-de-Meter-woning uitgevoerd. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en wtw-units die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en nauwelijks energielasten. We kiezen er bij al onze nieuwbouw voor om geen Energieprestatievergoeding door te rekenen aan onze huurders. Op die manier profiteren de nieuwe huurders maximaal van de lage woonlasten. Ook de woonomgeving wordt duurzaam ingericht. Tussen de woningen en het appartementencomplex wordt een woonerf aangelegd met veel groen, maar ook voldoende parkeerplaatsen. Het hemelwater wordt op eigen terrein geïnfiltreerd.

Woningtypes
De appartementen zijn ruim van opzet en variëren van 70 tot 85 m2. Alle appartementen hebben 2 slaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken en een eigen balkon. De levensloopbestendige woningen bestaan uit twee bouwlagen. Omdat de hoofdslaapkamer en badkamer beneden liggen zijn de woningen ook geschikt voor senioren. Alle woningen hebben een ruime woonkamer met open keuken en een tuin met eigen berging. Boven heeft deze woning nog een extra slaapkamer met dakkapel. Zowel de appartementen als de levensloopbestendige woningen zijn zeer flexibel en geschikt voor huurders vanaf 18 jaar tot zeer hoge leeftijd. Door deze brede doelgroep sluiten de woningen goed aan bij de huidige én toekomstige woningmarkt. 

Sloop school
We kiezen bewust voor nieuwbouw aan de Parklaan. Het realiseren van appartementen in het oude schoolgebouw is wel onderzocht, maar de woningen zouden onvoldoende kwaliteit hebben en niet als nul-op-de-meter woning kunnen worden opgeleverd. 

Planning
Gemeente Beesel en Woonwenz willen zo snel mogelijk starten met de sloop- en bouwvoorbereidingen en het opstarten van de procedures. Als dit voorspoedig verloopt, kan de schop medio 2021 de grond in. Naar verwachting zijn de woningen eind 2022 klaar. De verhuur verloopt via platform www.thuisinlimburg.nl. Inschrijven voor de woningen is nog niet mogelijk. Wel kunnen geïnteresseerden vast een profiel aanmaken om zo inschrijfduur op te bouwen. We verwachten de woningen volgend jaar te kunnen adverteren. 
 

 

Deel deze pagina