Woonwenz sluit zich aan bij Thuis in Limburg

Publicatiedatum: 02-10-2014

Vanaf 5 november 2014 plaatst Woonwenz haar woningaanbod op Thuis in Limburg, www.thuisinlimburg.nl. Woningzoekenden kunnen vanaf die datum het woningaanbod nog steeds op de website van Woonwenz inzien, maar dienen zich in te schrijven op de website van Thuis in Limburg voor het reageren op een woning. Woningzoekenden zijn inmiddels via brief en e-mail op de hoogte gesteld.

Thuis in Limburg is een initiatief van zes Limburgse woningcorporaties die woningzoekenden een breed woningaanbod aanbied, dat gericht is op de woningmarkt in Limburg en een gedeelte van Noord-Brabant. 

Dagelijks woningaanbod

Er wordt dagelijks door de zes woningcorporaties nieuw woningaanbod op thuisinlimburg.nl geplaatst. Huurwoningen, koopwoningen, studentenkamers, garages, parkeerplaatsen en ook nieuwbouwprojecten worden op deze website aangeboden. Woningzoekenden kunnen, nadat zij zich in hebben geschreven, op hun eigen pagina inzien welke reacties zij hebben geplaatst en op welke plek zij zijn geëindigd. Een groot voordeel is dat ze hun eigen zoekprofiel kunnen instellen en zo, als een woningzoekende dat wil, een tipbericht ontvangt om direct te reageren op een net geplaatste woning op de website. 

Diverse zoekmodellen

Door de mogelijkheden van Thuis in Limburg vindt Van Engelen, dat de woningzoekenden uit de regio Venlo een grote sprong voorwaarts maken. ‘De zoekmodellen die Thuis in Limburg biedt kunnen veel woningzoekenden die bij Woonwenz geregistreerd staan helpen. Of iemand nu direct naar een woning op zoek is of juist nog genoeg tijd heeft om die ene perfecte woning te vinden, het kan bij Thuis in Limburg.’ Woningzoekenden die zich inschrijven bij Thuis in Limburg bouwen inschrijfduur op, dit kan bij passendheid mede bepalend zijn voor de woningtoewijzing. Vanaf 5 november is het woningaanbod van Woonwenz dus ook te vinden op www.thuisinlimburg.nl. Iedereen die bij Thuis in Limburg staat ingeschreven kan reageren op het woningaanbod dat de zes woningcorporaties aanbieden. Woonwenz sluit zich aan bij Thuis in Limburg

Kijk voor meer informatie en de werkwijze van Thuis in Limburg op www.thuisinlimburg.nl of www.woonwenz.nl. Woningzoekenden kunnen ook nog altijd op het kantoor van Woonwenz aan de Molenbossen 618 in Blerick terecht. De medewerkers helpen woningzoekenden graag op weg, ook indien nodig bij een inschrijving. Bij een inschrijving is het identiteitsbewijs van de woningzoekende nodig.

Groter platform voor Limburgse corporaties

De zes woningcorporaties, Wonen Limburg, Wonen Zuid, Woningstichting Simpelveld, Woningstichting Voerendaal, HEEMwonen en Woonpunt Parkstad, waar Thuis in Limburg uit bestaat, zijn verheugd met de samenwerking die Woonwenz met hen is aangegaan. ‘Voorheen schreef een woningzoekende zich in bij meerdere corporaties, dat hoeft nu niet meer. Met de aansluiting van Woonwenz kunnen we nu ook de Noord-Limburgse woningmarkt beter bedienen’, aldus Léon Creugers, voorzitter van Thuis in Limburg. Woningzoekenden kunnen nu uit een breder woongebied kiezen waar ze het liefst willen wonen. 

Lees hier meer over Thuis in Limburg of bekijk hier de veelgestelde vragen.

Deel deze pagina