Woonwenz wil publieke functie voor Nedinsco-toren

Publicatiedatum: 28-08-2012

Als het aan Woonwenz ligt, moet de rijksmonumentale Nedinsco Fabriek deels toegankelijk blijven voor publiek. De bovenste verdiepingen van de markante toren lenen zich goed voor een openbare of semi-openbare functie. Te denken valt bijvoorbeeld aan een horecabestemming. Woonwenz bekijkt momenteel de mogelijkheden en of er een geschikte exploitant is hiervoor.

De Nedinsco Fabriek, die momenteel door Woonwenz duurzaam gerestaureerd en herbestemd wordt, is inmiddels grotendeels verhuurd. De 27 startersappartementen worden binnenkort toegewezen aan de gelukkigen die geselecteerd zijn uit de lijst van ingeschreven kandidaten. Slechts één appartement, het penthouse, is nog beschikbaar. Ook de rest van het gebouw is met de komst van gemeentekantoren in de plint en een mediahuis met Omroep Venlo, L1 en Media Creations, grotendeels verhuurd. Er is echter nog commerciële ruimte beschikbaar in het complex. Zo is de eerste verdieping van het ‘lint’ van het gebouw nog beschikbaar. Deze ruimte van circa 360 m2 was oorspronkelijk bedoeld voor de Mediagroep Limburg (MGL). Ook op de tweede verdieping, waar ook L1 komt te zitten, is nog 250 m2 vrij.  De ruimtes lenen zich uitstekend voor onder andere kantoorfuncties. Uiteraard is het ook mogelijk om minder vierkante meters te huren. Woonwenz wil publieke functie voor Nedinsco-torenWoonwenz denkt voor de invulling onder andere aan bedrijven uit de media- en communicatiebranche. Deze functies sluiten namelijk goed aan bij het Mediahuis in het gebouw. Natuurlijk zijn ook andere bedrijven welkom in de Nedinsco Fabriek.

Een drankje doen in de toren?
Woonwenz heeft inmiddels ook besloten de mogelijkheden te bekijken van het verhuren van de bovenste verdieping van de Nedinsco-toren. Frank van Engelen, directeurbestuurder van Woonwenz: “Het zou ideaal zijn als de toren voor publiek toegankelijk blijft. Op de begane grond realiseren we in de entree al een mini-museum met oude instrumenten van het bedrijf Nedinsco. Bovenin de toren zou een klein café of restaurantje perfect passen. Natuurlijk zijn er ook nog tal van andere mogelijkheden, bijvoorbeeld het verhuren van de ruimte voor feestjes en recepties en misschien is het straks zelfs wel mogelijk om te trouwen in de Nedinsco-toren”. Woonwenz kan uiteraard de bovenste verdiepingen niet zelf gaan Woonwenz wil publieke functie voor Nedinsco-torenexploiteren en is dan ook op zoek naar potentiële huurders met goede ideeën die de uitdaging aan willen gaan. Er hebben reeds oriënterende gesprekken plaatsgevonden. Woonwenz onderzoekt momenteel ook de technische haalbaarheid van een horecafunctie in de toren en hoe dit gerealiseerd kan worden zonder afbreuk te doen aan de architectuur.

Van Engelen: “We zijn momenteel een heel eind met de restauratie van de Nedinsco Fabriek en willen nu ook de toekomstige invulling van het gebouw snel helemaal rond hebben. Geïnteresseerden kunnen zich dan ook nog bij ons melden, zowel voor de ruimte op de eerste en tweede verdieping als voor de toren.”
Woonwenz verwacht, afhankelijk van de vorstperiode, de restauratie van de Nedinsco Fabriek begin volgend jaar af te kunnen ronden.

Deel deze pagina