Zonnepanelen-project Limburgse corporaties weer een stap verder

Publicatiedatum: 17-01-2013

Zonnig-Limburg, een uniek samenwerkingsverband tussen 22 Limburgse woningcorporaties (waaronder Woonwenz) en de Provincie Limburg, heeft haar selectietraject rondom de levering en installatie van zo’n 2200 zonnepanelensystemen afgerond. Het bedrijf Oskomera Home Solar is gekozen als partner. Hiermee is een belangrijke stap in het proces gezet.

Via Zonnig-Limburg kunnen huurders van de deelnemende corporaties zeer gunstig investeren in zonne-energie. Het is voor het eerst dat niet alleen woningeigenaren maar ook huurders gebruik kunnen maken van de Limburgse Energie Subsidie.

Bent u huurder van ons? U kunt zich nog steeds aanmelden. Kijk daarvoor op www.zonnig-limburg.nl

‘Gunstige prijzen en mooie voorwaarden’

Medio september deed Zonnig-Limburg een oproep aan mogelijk geïnteresseerde leveranciers middels een advertentie in de krant. Geïnteresseerde leveranciers konden zich melden voor een informatiebijeenkomst.  Er reageerden ruim 100 bedrijven. Na een intensief selectietraject is Oskomera Home Solar uiteindelijk gekozen als partner voor dit project. Het is een bedrijf met veel ervaring, zeker ook in de particuliere sector. Oskomera Home Solar biedt een degelijk, kwalitatief hoogwaardig en volledig pakket zonnepanelen tegen een concurrerende prijs. Inclusief 25 jaar fabrieksgarantie op de omvormers en een standaard monitoringsysteem zodat huurders altijd de opbrengst van de panelen kunnen inzien. 

Subsidie veiliggesteld

Via Zonnig-Limburg kunnen huurders van de 22 deelnemende corporaties twee subsidies ontvangen. Eén subsidie komt uit de Limburgse Energie Subsidie (LES) van de Provincie. Een deel van deze subsidie is speciaal gereserveerd en daarmee veiliggesteld voor het project Zonnig-Limburg (het andere deel van de Provinciale subsidie, voor woningeigenaren en huurders van andere verhuurders,  is inmiddels op). De tweede subsidie wordt beschikbaar gesteld door de deelnemende woningcorporaties. In totaal kan de subsidie oplopen tot € 1.400,- per huishouden.

Naast dat flinke subsidiebedrag kunnen de huurders bij een pakket van minimaal 5 panelen gebruikmaken van een zeer gunstige lening van de Provincie Limburg. Door de lage rente van deze lening (3% onder de marktrente) én directe besparing op de energierekening leveren de panelen direct meer op dan wat men aan rente en aflossing betaalt.

Deelname nog steeds mogelijk

Terwijl het selectietraject liep, is de werving onder huurders begonnen. Inmiddels zijn er ruim 2000 huurders die interesse getoond hebben. Geschat wordt dat er met het gereserveerde subsidiegeld van de Provincie zo’n 2200 PV-systemen geleverd kunnen worden.  Huurders kunnen zich dus alsnog aanmelden via www.zonnig-limburg.nl 

Deel deze pagina