Zonnig-Limburg stopt

Publicatiedatum: 26-06-2013

Per 1 juli aanstaande stopt Zonnig-Limburg. Met dit project, waarin diverse Limburgse corporaties en de Provincie samenwerkten, konden huurders tegen voordelige tarieven zonnepanelen op hun huurwoning laten leggen.

Vanaf 1 juli 2013 kunnen huurders zich dus niet meer inschrijven voor Zonnig-Limburg. Een belangrijke reden hiervoor is de tijdelijke importheffing van 11,8% die de EU aan China opgelegd heeft voor de periode tussen 6 juni en 6 augustus. Door de importheffing en de onduidelijkheid hieromtrent, is de markt van zonnepanelen op dit moment zeer onrustig. Dit brengt veel onzekerheden met zich mee over leveringen van de panelen uit China en de prijzen van de panelen. Inmiddels zijn de prijzen al met meer dan 30% gestegen sinds het laagste punt in de markt. Hierdoor kunnen wij vanuit Zonnig-Limburg niet meer garanderen dat bestellingen geleverd worden en als ze al geleverd worden of dat tegen dezelfde prijzen en voorwaarden is. Huurders die uiterlijk 30 juni een offerte aanvragen krijgen deze garantie wel.

Toch een mooi resultaat

De 20 deelnemende woningcorporaties, waaronder Woonwenz, en de Provincie Limburg die het samenwerkingsverband Zonnig-Limburg vormen, vinden het uiteraard jammer dat dit project stopt. Desondanks zijn we erg blij met het feit dat we zo’n 750 huurders in Limburg hebben kunnen voorzien van zonnepanelen. Een mooie stap voorwaarts qua verduurzaming en besparing op de woonlasten!

Het samenwerkingsverband Zonnig-Limburg bekijkt de komende maanden of het mogelijk is om, in welke vorm dan ook, een tweede project op gebied van duurzaamheid op de huurdersmarkt te starten.

Deel deze pagina