Zorggebouw en tandartspraktijk Velden gereed

Publicatiedatum: 09-01-2013

Net voor de kerst rondde Woonwenz de bouwwerkzaamheden aan de Kloosterstraat in Velden af. Op de plek van het voormalige Groene Kruisgebouw is het afgelopen jaar een woonbegeleidingscentrum voor SGL en een tandartspraktijk gerealiseerd. Inmiddels zijn de nieuwe huurders bezig met de inrichting.

Opvallende verschijning
Het nieuwe gebouw aan de Kloosterstraat, een ontwerp van architect Verheijen-Smeets, is een opvallende verschijning in het dorp. Het is drie verdiepingen hoog met op de hoeken vier karakteristieke torentjes. De nieuwbouw biedt ruimte aan 13 zorgappartementen van circa 85m² voor de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). Deze stichting huisvest en begeleidt cliënten met een lichamelijke handicap. Verder zijn er voor SGL een ontmoetingsruimte voor cliënten en werkplekken voor medewerkers gerealiseerd. Op de begane grond ligt een ruimte van 223 m² waar een tandartspraktijk van Kies Mondzorg in komt. Naast het gebouw zijn eigen parkeerplaatsen gerealiseerd en aan de achterkant ligt een ruime tuin voor de bewoners.Zorggebouw en tandartspraktijk Velden gereed

Momenteel zijn SGL en Kies Mondzorg druk doende met de inrichting en verhuizing. Woonwenz voert ook nog herstelwerkzaamheden uit aan de natuurstenen gevel die in de eerste week van januari beschadigd raakte door brand. Vandalen staken twee afvalcontainers in brand, waarna het vuur oversloeg naar het nieuwe gebouw. Wanneer de nieuwe huurders hun intrek hebben genomen, wordt er een open dag georganiseerd.

Woonwenz bouwt in Velden
De plannen voor de Kloosterstraat in Velden dateren nog van vóór de fusie tussen de woningstichtingen Arcen en Velden en Venlo-Blerick. Desalniettemin is het ‘t eerste project in Velden dat uitgevoerd is sinds de fusie. Woonwenz blijft de komende tijd nog bouwen in Velden. Het volgende project staat al in de startblokken. Aan de Oude Heerweg renoveert de woningstichting de komende maanden 8 seniorenwoningen.

Deel deze pagina