Vacatures Contact
Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

Check of u in aanmerking komt voor huurverlaging

Leestijd: 2 min

Heeft u een hoge huur en is uw inkomen gedaald? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor huurverlaging. Woonwenz heeft ervoor gekozen om ook dit jaar deze mogelijkheid te bieden.

Uw huur wordt ieder jaar in juli aangepast. Vóór 1 mei ontvangt u van ons een brief met daarin uw nieuwe huurprijs die vanaf 1 juli ingaat. Wij rekenen dit jaar voor ál onze woningen alleen de gemiddelde jaarinflatie door. Hier leest u meer over de huuraanpassing van 2022 en waarom uw huur stijgt. 

Het kan ook zijn dat u in aanmerking komt voor een verlaging van uw huur. Hieronder leest u hier meer over. 

Huurverlaging 2022

Heeft u een hoge huur en een laag inkomen? Dan heeft u mogelijk recht op huurverlaging. Woonwenz heeft ervoor gekozen om ook in 2022 deze mogelijkheid aan te bieden. We willen het wonen betaalbaar houden. Ook voor mensen met een kleine portemonnee. U moet de huurverlaging zelf bij ons aanvragen. Wij kunnen dit niet automatisch doen, omdat wij de hoogte van uw inkomen niet kennen. U kunt alleen huurverlaging aanvragen als u in een sociale huurwoning woont en uw huur hoger is dan:

  • € 647,81 (als u met 1 of 2 personen bent)
  • € 694,27 (als u met 3 of meer bent: ook inwonende kinderen tellen mee). 

De huurverlaging geldt niet voor huurders in de vrije sector (geliberaliseerde huurwoningen). Op deze pagina leest u waar u aan moet voldoen om huurverlaging te kunnen krijgen. Hier vindt u ook het formulier waarmee u de verlaging aan kunt vragen. U kunt het hele jaar door huurverlaging bij ons aanvragen, maar uw inkomen moet wel al 6 maanden of langer lager dan de inkomensgrens in het schema zijn. 

Komt u niet voor huurverlaging in aanmerking, maar lukt het u niet om de huur te betalen?  Neem dan contact met ons op. We kunnen dan aan de hand van uw gegevens bekijken wat er mogelijk is en gaan hier graag samen met u het gesprek over aan.