Metamorfose voor Eindhovenseweg

Publicatiedatum: 29-09-2020

Een van de lelijkste plekken van Venlo krijgt een flinke opfrisbeurt. Aan de Eindhovenseweg, naast het stadskantoor, bouwen Woonwenz en Weski Vastgoed BV 71 huurappartementen in diverse huursegmenten.

 

Entree van de stad 
De huidige bebouwing aan de Eindhovenseweg, direct naast het stadskantoor, heeft weinig kwaliteit en is bepaald geen aantrekkelijke entree voor Venlo. Gemeente Venlo is daarom enige tijd geleden gestart met het verwerven van de panden. Woonwenz neemt het blok bestaande uit 14 appartementen en het bedrijfsverzamelgebouw aan de Veilingstraat over en zal de locatie met een perceeloppervlakte van ongeveer 3000 m2 samen met Weski Vastgoed BV herontwikkelen. Gisteren zijn de omwonenden geïnformeerd over de plannen. 

Aanpak lelijke plekken 
Het is niet voor het eerst dat we ons inzetten voor het aanpakken van lelijke plekken in Venlo. Jaarboek de Buun riep meer dan 10 jaar geleden lezers op om de lelijkste plekken van Venlo te nomineren. Onder meer de Nedinsco Fabriek, het voormalige M&M gebouw en het Keizerstraatje werden vaak genoemd. Hoe anders is dit nu. Woonwenz heeft zowel de Nedinsco Fabriek als de Keizerstraat een nieuwe toekomst gegeven door de aankoop, herontwikkeling én herbestemming van verloederd vastgoed. Met resultaat. Beide plekken horen nu bij de mooiste van Venlo. Binnenkort starten we eveneens met de herontwikkeling van de locatie waar voorheen het oude M&M gebouw stond. 

Directeurbestuurder Frank van Engelen: “We zien het als onze taak als gebiedsontwikkelende corporatie om ook te investeren in het aanzien van Venlo. Daar hoort het aankopen en slopen van verloederd vastgoed, kale terreinen en andere ‘rotte appels’ bij.” Belangrijk daarbij is het vinden van een duurzame bestemming waar nu én in de toekomst voldoende behoefte aan is. Van Engelen: “De vraag naar huurwoningen is onverminderd groot. We zien dit dan ook als een goede kans om op een toplocatie, dichtbij alle voorzieningen, huurwoningen toe te voegen. Bovendien vormt het plan een mooie afsluiter van het plan Maaswaard waar we met Crescendo en eerdergenoemde Nedinsco Fabriek al jaren investeren”. 

Bouwplan 
Woonwenz en Weski hebben eerder dit jaar in goed overleg met de gemeente een plan voor de realisatie van een appartementengebouw ingediend. Het college heeft afgelopen april op hoofdlijnen ingestemd met dit plan en besloten tot verkoop van het appartementencomplex Eindhovenseweg aan Woonwenz. 

De komende maanden zal het plan door de architect worden uitgewerkt. Het plan gaat uit van diverse bouwhoogten. Direct naast het Stadskantoor wordt het gebouw 10 lagen hoog, maar dichter naar de andere panden aan de Eindhovenseweg en Veilingstraat toe loopt het af naar 3 bouwlagen. Het parkeren wordt op eigen terrein geregeld. Van de 71 appartementen verhuren we ongeveer 2/3 in het sociale huursegment en 1/3 wordt middenhuur. Zo kunnen we meerdere doelgroepen bedienen. Vanzelfsprekend wordt het gebouw zeer duurzaam gebouwd en volledig gasloos en energieneutraal uitgevoerd. 

Omwonenden
Gisteren zijn de omwonenden geïnformeerd om aandachtspunten voor de verdere uitwerking op te halen. Zij waren overwegend positief over de ontwikkeling. De komende maanden wordt er hard gerekend en geschetst, waarna medio volgend jaar een collegevoorstel ingediend kan worden. Daarna starten de officiële procedures. Weski, die het plan zal realiseren verwacht in 2022 te kunnen starten met de bouw. De huidige bebouwing wordt gesloopt, zodra voor alle bewoners vervangende woonruimte is gevonden.  

 

Deel deze pagina