Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

Oplevering 66 nieuwe woningen Blerick gestart

Leestijd: 2 min

Deze week zijn we gestart met de sleuteluitgiftes van enkele nieuwe huurwoningen aan de Dautzenbergstraat in Blerick. Samen met aannemer Heijmans bouwen we in deze buurt, op twee projectlocaties, in totaal 52 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen. De eerste woningen zijn begin dit jaar gereed gekomen.

Toekomstbestendig
De twee projectlocaties liggen rondom de Pastoor Stassenstraat in het zuidelijk deel van Blerick. Hier sloopten we eerder enkele verouderde flats om plaats te maken voor toekomstbestendige, energiezuinige laagbouw. Het bouwprogramma bestaat uit een mix van traditionele eengezinswoningen (zowel huur als koop) en levensloopbestendige huurwoningen. De levensloopbestendige woningen zijn bedoeld voor één en tweepersoonshuishoudens. Omdat deze de hoofdslaapkamer en badkamer op de begane grond hebben, zijn ze ook geschikt voor ouderen en mensen die minder goed ter been zijn.

Sleuteluitgiftes
In mei vorig jaar werd op de kleinste locatie, aan de Dautzenbergstraat, gestart met de bouw van 15 huurwoningen en 4 koopwoningen. Niet lang daarna werd ook aan de overzijde, aan de Stadhoudersstraat, gestart met de bouwvoorbereidingen voor nog eens 37 huurwoningen en 10 koopwoningen. De eerste 19 woningen aan de Dautzenbergstraat zijn eerder deze maand gereedgekomen, waarna er nog werkzaamheden aan de openbare ruimte hebben plaatsgevonden. Vanaf deze week krijgen de nieuwe huurders en kopers, in etappes, de sleutel van hun nieuwe huis. 

Aan de overkant wordt nog volop gebouwd. Enkele woningen zijn hier inmiddels ook al zo goed als gereed. Van deze woningen kunnen eveneens op korte termijn de sleutels worden uitgereikt. Andere woningen gaan nu pas de afbouwfase in. Het zal nog tot medio april duren voordat alle 47 woningen op deze projectlocatie gereed zijn.

De meeste woningen zijn inmiddels verhuurd. De komende weken worden de laatste huurwoningen (zowel eengezinswoningen als levensloopbestendige woningen) geadverteerd op Thuis in Limburg. De brochure, plattegronden en andere informatie vind je hier. De koopwoningen zijn allemaal verkocht. 

Op beide locaties wordt ook de openbare ruimte opnieuw ingericht. In samenwerking met de gemeente worden er nieuwe trottoirs, parkeerplaatsen en paden aangelegd en wordt er groen aangeplant.

Bouwen aan Blerick
Woonwenz investeert, in samenwerking met onder andere de gemeente en Antares, al enige tijd fors in Blerick. Per buurt wordt bekeken wat nodig is om de woonkwaliteit en leefbaarheid te verbeteren. Uit onderzoek bleek dat er in Blerick-Zuid grote behoefte is aan meer betaalbare laagbouw, zowel voor gezinnen met kinderen als voor starters en senioren. Mede door de bouw van deze 66 woningen willen we in deze vraag voorzien.