Vacatures Contact
Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

Plannen Kazerne Kwartier weer een stap dichterbij

Leestijd: 2 min

Vandaag tekenden we samen met onze partner Weski, gemeente Venlo en de andere ontwikkelende partijen: Janssen de Jong Projectontwikkeling (Team Vrijdag) en Laudy-Mulleners, de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het Kazerne Kwartier in Blerick. We zijn er trots op bij te mogen dragen aan een waardige, nieuwe toekomst voor dit bijzondere gebied.

 

Belofte aan de stad

De samenwerkingsovereenkomst vormt de basis voor de verdere uitwerking, maar de ondertekening is ook een belofte aan de Venlonaar. Die wacht immers al jaren op een waardige invulling van dit bijzondere gebied. Het Kazerne Kwartier wordt een plek voor wonen, werken, ondernemen, studeren, ontmoeten en vooral genieten. Op steenworp afstand van alles. Op een plek waar verleden en toekomst samenkomen. Het fort in de openbare ruimte, de kazernegebouwen gevuld met functie en programma en de voormalige appèlplaats als groen hart van de wijk. 

Ontwikkelplan

De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van het inrichten van de onderlinge samenwerking. Voordat de schop daadwerkelijk de grond in kan, gaan alle partijen de komende periode, onder supervisie van het stedenbouwkundig bureau West8, alles afronden tot het definitief ontwikkelplan. Dan wordt op hoofdlijnen duidelijk welke typen woningen, gebouwen en voorzieningen in het gebied komen. Ook is dan richting gegeven aan de architectonische uitstraling van de gebouwen en de openbare ruimte. 

 

Woningen

Inmiddels is duidelijk dat woningbouw een essentieel onderdeel van de plannen is. Weski-Woonwenz, Laudy-Mulleners en Team Vrijdag willen samen zo'n 500 woningen realiseren. Zowel koop- als huurwoningen in diverse prijssegmenten. Directeur-bestuurder Frank van Engelen: "Het Kazerne Kwartier verdient hoogwaardige, duurzame woningbouw. Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop. Het wordt óók een wijk voor diverse doelgroepen, zowel voor mensen die wat meer te besteden hebben als voor mensen met een kleinere portemonnee. Zeker 30% van de woningen wordt sociale woningbouw. Daar staan wij als woningcorporatie primair voor aan de lat." 

Het definitief ontwikkelplan voor het Kazerne Kwartier is naar verwachting na de zomervakantie gereed. 

Bekijk hier de film die de partijen gezamenlijk maakten.