Vacatures Contact
Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

Welk buurtproject wint dit jaar de hoofdprijs? Schrijf je in voor “Onze Buurt 2022”

Leestijd: 2 min

Een goed idee voor de wijk maakt kans op een fantastische bijdrage! De tiende editie van ‘Onze Buurt’ heeft een grotere prijzenpot dan ooit: er zit voor €100.000,- aan cheques in de pot.

Limburgse Wijkbewoners die geld nodig hebben voor een waardevol project, kunnen aankloppen bij ‘Onze Buurt’. Een jury kiest de beste projecten. Dat kan een activiteit zijn maar ook iets tastbaars.

Onze Buurt Zetje

Bovenop de cheques, deelt de jury het “Onze Buurt Zetje” uit. Het Zetje helpt organisaties om een projectplan te schrijven, vrijwilligers te motiveren, een administratie op te zetten, vergunningen te regelen of iets anders praktisch.

Inschrijven en meedoen

‘Onze Buurt’ is een initiatief van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg. De prijzenactie wordt gesteund door Oranje Fonds en Provincie Limburg. Elk jaar deelt de jury geldprijzen uit aan de beste Limburgse projecten. ‘Onze Buurt’ stimuleert daarmee dat mensen en organisaties zelf aan de slag gaan om hun omgeving fraaier, gezelliger en socialer maken. Inschrijven kan met een gloednieuw plan, maar de volgende fase van een bestaand project maakt net zoveel kans.

Meedoen? Je leest er alles over op: www.onzebuurt.eu.

Inschrijven voor ‘Onze Buurt 2022’ kan tot en met 20 juli 2022. In augustus worden de maximaal 8 finalisten bekend gemaakt in oktober worden de prijzen uitgereikt.

Laat ‘Onze Buurt’ ook jouw buurt helpen! Veel succes!

Winnaar 2021

Vorig jaar won de groep DB4ALL uit de Roermondse wijk Donderberg €40.000,- om een nieuwe keuken te bouwen voor het Ramadanproject. Op de foto zie je jongeren van DB4ALL maaltijden klaarmaken in die nieuwe keuken.