Vacature Concerncontroller

Kijk je uit naar een strategische positie op het snijvlak van bestuur, Raad van Commissarissen en management? Wil je een kritische rol spelen bij de interne beheersing en investeringsbeslissingen? Heb je affiniteit met de soft controls in de organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie

De Concerncontroller is een hybride functie waarbij je op concern niveau opereert en daarnaast een positie bekleed als MT-lid. Je valt rechtstreeks onder het bestuur en hebt daarnaast een rechtstreekse lijn naar de Raad van Commissarissen. De functie is hybride omdat het MT wil zich in de toekomst verder wilt richten op samenwerking met externe organisaties. De aandacht binnen de organisatie ligt op innovatie en ontwikkeling.

In deze functie zijn risicomanagement, toetsing van strategie, beleid, sturings- en verantwoordingsinformatie je primaire aandachtsvelden. Er ligt een forse transformatie opgave binnen de nieuwbouwportefeuille en herstructurering, waardoor ook veel aandacht uit zal gaan naar het risicomanagement binnen projecten.

Doel van de functie

Het doel van de functie is om de organisatieprestaties op korte en lange termijn, vanuit zowel een financieel als niet financieel perspectief (vanuit de doelstellingen van uit de organisatie) positief te beïnvloeden en bewaken. Als MT-lid draag je bij aan de ontwikkeling van missie, visie en beleid voor de gehele organisatie en een gezonde bedrijfsvoering.

Functieprofiel

In je rol is het belangrijk dat je makkelijk communiceert, authentiek bent, een groot probleemoplossend vermogen hebt, positief in het leven staat en denkt in mogelijkheden. Je initieert vernieuwing in de interne beheersing met een focus op de optimale balans tussen good governance en de 'bedoeling' van de corporatie.

Naast bovengenoemde kwaliteiten, heb jij de volgende competenties:

 • Actuele (vak) inhoudelijke ervaring en kennis van de werkzaamheden die binnen een corporatie worden verricht;
 • WO- werk- en denkniveau, eventueel aangevuld met een controllersopleiding (RC) of een accountantsopleiding (RA);
 • Aantoonbare ervaring en affiniteit met prestatie- en risicomanagement of basis van zowel hard en soft controls;
 • Aantoonbare ervaring en affiniteit met compliance;
 • Analytisch vermogen, kritische blik, advies vaardigheden en de mens en organisatie achter de cijfers kunnen zien;
 • Nieuwe ontwikkelingen vroegtijdig vertalen naar de rol en organisatie;
 • In staat om interne beheersing overal binnen de organisatie goed te positioneren;
 • Anderen aanspreken op te behalen resultaten en in geval resultaat niet behaald wordt dit tijdig bespreekbaar maken en pro actief zoeken naar oplossingen;
 • Output-gericht werken en prioriteiten stellen.

Functie gerelateerde competenties:

 • Probleem analyse;
 • Oordeelsvorming;
 • Plannen & organiseren;
 • Mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Plaats in de organisatie

Je rapporteert aan de directeur-bestuurder en rechtstreeks aan de RvC, tevens betreft deze positie een MT-positie.
Je hebt ook een vertrouwelijke functie en kan ook direct en rechtstreeks zonder inmenging van de bestuurder aan de voorzitter van de RvC rapporteren.

Het aanbod

Een uitdagende baan voor 32-36 uur per week bij een ambitieuze, enthousiaste wooncorporatie. De aanstelling vindt plaats op basis van de CAO woondiensten in Schaal M, afhankelijk van kennis en ervaring.

Solliciteren

Werving- en selectiebureau Robert Walters ondersteunt ons bij de werving voor deze vacature. Solliteren kan via deze link.

Deel deze pagina