Vacatures Contact

Over Woonwenz

Wie is Woonwenz

Woonwenz is de grootste woningcorporatie in de regio Venlo en heeft circa 8.500 woningen en 1.800 andere vastgoedobjecten in eigendom en beheer. Onze rechtstreekse voorloper is de Venlosche Bouwvereeniging uit 1907, een van de oudste corporaties in Nederland en de oudste van de regio Noord-Limburg. De missie uit die tijd was het bieden van huisvesting voor “de braave maar minder bemiddelde arbeider”. Ondanks dat onze taken nu veel breder zijn, is Woonwenz nog altijd trouw aan dit ideaal.

Onze kernactiviteit is nog steeds het bouwen, beheren en verhuren van betaalbare huurwoningen. In de eerste plaats voor mensen die geen koopwoning of duurdere (vrije sector) huurwoning kunnen betalen. Verreweg de meeste huurwoningen van Woonwenz zijn dan ook  sociale huurwoningen, huurwoningen met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. Daarnaast zetten wij ons in voor het huisvesten van bijzondere doelgroepen en verhuren wij op beperkte schaal ook middeldure huurwoningen en bedrijfsruimtes.

Naast het verhuren van woningen, stimuleren wij ook eigen woningbezit door diverse woningen uit onze  woningvoorraad te koop aan te bieden.

Zoals onze naam al zegt (woonwENZ, wonen enzovoorts) vinden wij dat wonen meer is dan een dak boven het hoofd. Ook een prettige woonomgeving waar mensen op een fijne manier met elkaar samen kunnen wonen is van groot belang. Daarom investeren wij ook in de leefbaarheid van de wijken waar wij bezit hebben. Dat doen we veelal samen met partners als de gemeente Venlo, zorg- en welzijnsinstellingen en natuurlijk de wijkbewoners zelf.