Vacatures Contact
Ik ben huurder Klachten?

Overlast van anderen

Wat te doen bij overlast?

Een fijne woonomgeving en prettige buren zijn minstens zo belangrijk als een goed huis. Als u overlast van anderen ervaart, is dat heel vervelend. In bovenstaand filmpje leggen wij aan de hand van vier stappen uit wat u kunt doen als u overlast van anderen heeft. Natuurlijk kunt u ook onze Overlastbrochure downloaden. De brochure geeft antwoord op drie vragen:

  • Wat kunt u zelf doen als u overlast van anderen heeft?
  • Wat kunnen wij voor u betekenen?
  • Wat kunt u verwachten als u zelf de veroorzaker bent?
  • Tips om overlast te voorkomen

Serieus conflict?

Ontstaat er een serieus conflict met uw buren en komt u er samen niet uit? Meld u u zich dan bij ons. Wij kunnen voor u bemiddelen en eventueel een (juridische) procedure starten.  

Acute problemen en criminaliteit

Bij ernstige geluidsoverlast, geweld, intimidatie, bedreiging, vernielingen, drugsoverlast of
andere criminaliteit, kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met de politie. Dat geldt ook als u vermoedens heeft van een hennepkwekerij. Stel in deze gevallen ook Woonwenz op de hoogte. Telefoonnummer politie: 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via de anonieme meldlijn: 0800 7000 (gratis).

Woonfraude (illegale bewoning)

Woonfraude is de benaming voor alle vormen van onrechtmatige bewoning, zoals illegale onderhuur en overbewoning. Het is een vorm van bedrog die wij streng aanpakken. Vaak zorgt woonfraude ook voor overlast voor omwonenden. Bijvoorbeeld, omdat er veel te veel mensen op één adres wonen, de woning gebruikt wordt voor criminele activiteiten of omdat de woning juist niet bewoond is en verwaarloosd raakt.

Als u woonfraude vermoedt, neem dan contact met ons op. Wij gaan natuurlijk vertrouwelijk met uw melding om en zullen de situatie altijd goed onderzoeken. U kunt gebruikmaken van het Woonfraudeformulier dat u hieronder kunt downloaden.

Formulier melden Woonfraude