Oppe Brik Offenbeek

Download hier de Verhuurbrochure

In nieuwbouwwijk Oppe Brik in Offenbeek bouwen we dertig grondgebonden huurwoningen in diverse prijsklassen. De nul-op-de-meter woningen worden gebouwd op de nog lege bouwlocatie naast het spoor. 

Bouwplan

Het plan bestaat uit een mix van ruime grondgebonden huurwoningen in diverse huursegmenten. Er komen 24 levensloopbestendige huurwoningen en 6 traditionele eengezinswoningen. Hoewel Oppe Brik al een zeer gevarieerde woonwijk is, ontbreekt er nog laagbouw in het huursegment. Woningmarktonderzoek in Beesel laat een grote behoefte zien aan woningen die geschikt zijn voor senioren, maar ook voor andere kleine huishoudens, zoals starters en alleenstaanden. Het grootste deel van de woningen wordt dan ook levensloopbestendig uitgevoerd met de badkamer en een van de twee slaapkamers beneden. Ook komen er enkele traditionele huurwoningen met drie slaapkamers en de badkamer boven.

De 30 huurwoningen liggen verdeeld over 6 woonblokken met elk een eigen uitstraling en kleurgebruik. De tussenliggende ruimtes worden ingericht als openbaar groen. Ook komen er extra parkeerplaatsen en een nieuwe verbindingsweg. Aan de zijde van het spoor wordt een groene grondwal aangelegd.  

Duurzaam én betaalbaar

Alle 30 woningen zijn gasloos en worden ‘nul-op-de-meter’ uitgevoerd. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en wtw-units die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en nagenoeg geen energielasten. Net zoals bij onze andere nieuwbouw, brengen we géén Energieprestatievergoeding in rekening bij de bewoners. De meeste corporaties doen dat wel. Omdat wij ervoor kiezen de kostbare installaties en energiebesparende maatregelen volledig voor onze eigen rekening te nemen, profiteren onze huurders maximaal van de lage woonlasten. Zo houden we het wonen betaalbaar.

Huurprijzen

Om een zo breed mogelijke doelgroep te kunnen bedienen, kiezen we voor variatie in huurprijzen. De meeste huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens, maar er komen ook woningen voor mensen die geen huurtoeslag krijgen. De exacte huurprijzen worden later bekend. 

Planning

De bouw van de woningen is gestart. Naar verwachting zijn ze een jaar later klaar. De verhuur start eind 2023 via verhuurplatform www.thuisinlimburg.nl. Inschrijven voor de woningen is nu nog niet mogelijk. Wel kunnen geïnteresseerden vast een profiel aanmaken om zo inschrijfduur op te bouwen. 

Tweede project in Beesel

Het nieuwbouwplan is ons tweede project in de gemeente Beesel. Eerder gunde de gemeente ons ook de oude schoollocatie aan de Parklaan in Reuver. Hier komen 35 huurwoningen, zowel appartementen als levensloopbestendige woningen. De bouw van dit project start in februari 2023.  

Vogelvlucht Oppe Brik
Download hier de Verhuurbrochure
Brochure Oppe Brik