Vacatures Contact
Projecten Beesel

Parklaan Reuver

Op dit moment werken we aan een nieuwbouwplan op het terrein van het voormalige college BC Broekhin aan de Parklaan. Op de plek van de oude school bouwen we 27 huurappartementen en 8 levensloopbestendige huurwoningen. 

Woningtypes


Na de sloop van de school start Woonwenz met de bouw van de in totaal 35 gasloze nul-op-de-meter woningen en appartementen.  Het appartementengebouw van drie bouwlagen ligt aan de zijde van de Bösdaellaan. De appartementen zijn ruim van opzet en variëren van 70 tot 85 m2. Alle appartementen hebben 2 slaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken en een eigen balkon. De levensloopbestendige woningen liggen aan de andere zijde van het terrein en bestaan uit twee bouwlagen. Omdat de hoofdslaapkamer en badkamer beneden liggen zijn de woningen ook geschikt voor senioren. Alle woningen hebben een ruime woonkamer met open keuken en een tuin met eigen berging. Boven heeft deze woning nog een extra slaapkamer met dakkapel. De levensloopbestendige woningen grenzen met de achtertuinen aan de woningen aan de Willem Vliegenlaan. 

Doelgroep en huursegment

Zowel de appartementen als de levensloopbestendige woningen zijn zeer flexibel en geschikt voor huurders vanaf 18 jaar tot zeer hoge leeftijd. Door deze brede doelgroep sluiten de woningen goed aan bij de huidige én toekomstige woningmarkt. We kiezen voor een mix van huurcategorieën. Uit woningmarktonderzoek blijkt dat er behoefte is aan sociale huurwoningen (huurprijs onder de huurtoeslaggrens) én aan middeldure huurwoningen. Dat betekent dat de huurprijzen van de 35 woningen zullen variëren van sociale huur tot vrije sector huur. De verhuur gaat via verhuurplatform www.thuisinlimburg.nl. Naar verwachting start deze medio 2022. 

Inrichting terrein

De woonomgeving wordt hoogwaardig en duurzaam ingericht. Tussen de woningen en het appartementencomplex komt een woonerf met veel groen, maar ook voldoende parkeerplaatsen. 

Planning

We verwachten eind 2022 te kunnen starten met de bouw en een jaar later te kunnen opleveren.