Prinses Christinastraat

Wij zijn van plan vervangende woningen te bouwen aan de Prinses Christinastraat. Op deze locatie staan momenteel al acht woningen van Woonwenz maar deze zijn aan vervanging toe. 

Wat willen wij bouwen?
We willen op het terrein zes levensloopbestendige huurwoningen bouwen van één bouwlaag met kap. De hoofdslaapkamer en badkamer liggen bij deze woningen op de begane grond. Dit maakt ze ook geschikt voor senioren. Daarnaast komen er twee eengezinswoningen. Deze woningen hebben twee bouwlagen met kap. Alle woningen zijn energieneutraal en gasloos.

Voor wie willen we de woningen bouwen?
Onze levensloopbestendige woningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens vanaf 18 jaar. Denk aan alleenstaanden, stellen of bijvoorbeeld een klein gezin. We verwachten veel interesse van oudere woningzoekenden. Onderzoek laat zien dat er in Belfeld vraag is naar betaalbare seniorenwoningen. Ook voor jonge starters die graag in Belfeld willen blijven, zijn de woningen interessant. De eengezinswoningen zijn bestemd voor meerpersoons huishoudens. De huurprijzen zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk vallen deze volledig of deels in het sociale huursegment (onder de huurtoeslaggrens). 

Hoe komen de woningen te liggen?
Het bouwplan zelf bestaat uit twee blokken van drie levensloopbestendige woningen en een blok van twee eengezinswoningen. De kavels variëren van ongeveer 124 tot 280 m2.

Hoe gaan we verder met het plan?
Onze planning ziet er op hoofdlijnen zo uit:

Wat

Wanneer

Vergunningprocedure

Eind dec. 2020 – juni 2021

Voorbereidingen bouw, informeren omwonenden

Juni 2021

Start bouw

Begin 2022

Plan gereed / oplevering

Begin 2023

Deel deze pagina