Prinses Christinastraat

Wij hebben nieuwe woningen aan de Prinses Christinastraat gebouwd. Op deze locatie stonden al acht woningen van Woonwenz maar deze waren aan vervanging toe. 

Wat hebben wij gebouwd?

We bouwden op het terrein zes levensloopbestendige huurwoningen van één bouwlaag met kap. De hoofdslaapkamer en badkamer liggen bij deze woningen op de begane grond. Dit maakt ze ook geschikt voor senioren. Daarnaast zijn er twee eengezinswoningen. Deze woningen hebben twee bouwlagen met kap. Alle woningen zijn energieneutraal en gasloos.

Voor wie zijn deze woningen?

Onze levensloopbestendige woningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens vanaf 18 jaar. Denk aan alleenstaanden, stellen of bijvoorbeeld een klein gezin. We verwachten veel interesse van oudere woningzoekenden. Onderzoek laat zien dat er in Belfeld vraag is naar betaalbare seniorenwoningen. Ook voor jonge starters die graag in Belfeld willen blijven, zijn de woningen interessant. De eengezinswoningen zijn bestemd voor meerpersoons huishoudens. De huurprijzen vallen volledig in het sociale huursegment (onder de huurtoeslaggrens). 

Hoe liggen de woningen?

Het bouwplan zelf bestaat uit twee blokken van drie levensloopbestendige woningen en een blok van twee eengezinswoningen. De kavels variëren van ongeveer 124 tot 280 m2

Hoe zag de planning er op hoofdlijnen uit?

Wat

Wanneer

Vergunningprocedure

Eind dec. 2020 – medio 2022

Voorbereidingen bouw, informeren omwonenden

Najaar 2022

Start bouw

November 2022

Plan gereed / oplevering

Zomer 2023

Verhuur

De verhuur verliep ook nu via verhuurplatform thuisinlimburg.nl. Staat u nog niet infgeschreven? Maak dan nu een account aan en vergeet niet een tip-bericht in te stellen. Dan krijgt u bericht zodra een woning die past bij uw profiel en zoekcriteria aangeboden wordt.

Download de verhuurbrochure

Klink hieronder op de link
Verhuurbrochure Prinses Christinastraat