De Staay

RECENT OPGELEVERD
Alle appartementen zijn verhuurd.

De appartementen zijn via het zoekmodel inschrijfduur, loting of eerste reageerder op Thuis in Limburg verhuurd. 

Download hier de verhuurbochure van De Staay
Download hier de huurprijzen.

Woongebouw De Staay

Het indrukwekkend woongebouw in het centrum van Blerick werd pas in het eerste kwartaal van 2018 goed zichtbaar door het afbreken van de hijskraan. In mei 2018 is woongebouw De Staay aan de Witherenstraat in Blerick opgeleverd. Het gebouw telt 45 huurappartementen en een berging voor elk appartement op de begane grond. Alle appartementen kunnen tegen betaling over een parkeerplaats op het binnenterrein beschikken.

Momenteel zijn er nog parkeerplaatsen op het afsluitbaar binnenterrein te huur.

Over de locatie
Begin 2009 werd het gemeenschapshuis de Staay, gelegen naast winkelpassage De Wieën, in opdracht van de gemeente gesloopt. Na eerst een vertraging op de bestemmingsplanprocedure werd begin 2016 een bezwaarschrift op het verkrijgen van de omgevingsvergunning ingediend, waardoor de bouw van het wooncomplex werd stopgezet. Inmiddels is de omgevingsvergunning na de doorlopen procedure afgegeven door de gemeente en zijn de voorbereidende bouwwerkzaamheden weer opgepakt. 

Uit onderzoek is gebleken dat er veel behoefte is aan seniorenhuisvesting in het centrum van Blerick. Deze woonlocatie is geschikt voor diverse doelgroepen en is dan ook zeer geschikt voor personen met een middelbare leeftijd en senioren die nog zelfstandig kunnen blijven wonen.  De appartementen worden zo ingericht dat, wanneer de markt zal veranderen, ze ook geschikt zijn voor andere doelgroepen dan senioren.

Samenwerking in het centrum van Blerick
In samenwerking met collega-corporatie Antares en de gemeente Venlo investeert Woonwenz de komende jaren fors in het stadsdeel Blerick. Onderdeel van het op te stellen Stadsdeelontwikkelingsplan Blerick is de aanpak van het centrum van Blerick. Een van die locaties is het Laurentiusplein. Woonwenz had hier bouwplannen, maar omdat de gemeentelijke parkeergarage onder het plein geschrapt werd, zijn er uiteindelijk middels een integrale samenwerking boven- en onderstaande plannen uit voortgekomen.

In 2012 is het bejaardentehuis Onder de Wieën aan de Ruijsstraat gesloopt. De plannen die we medio 2012 samen met De Zorggroep presenteerden, voor de locatie waar de Staay stond, bleken tijdens de uitwerking niet haalbaar. Dit kwam vanwege het kabinetsbesluit over de scheiding in wonen en zorg. De Zorggroep heeft inmiddels de 6 groepswoningen voor mensen met dementie op de locatie van bejaardentehuis Onder de Wieën opgeleverd. De groepswoningen worden gelijkvloerse gebouwen die ieder plaats bieden aan meerdere bewoners. De bewoners krijgen van De Zorggroep 24 uur per dag begeleiding.

De plannen van Antares en Berden kunnen doordat wij de plannen voor Tivoli hebben opgegeven doorgaan. Op de locatie van de voormalige 'Garage Gommans' vindt een uitbreiding voor parkeergelegenheid plaats. De beoogde uitbreiding van Berden en Albert Heijn gaat in een afgeslankte vorm door. Antares bouwt op het Laurentiusplein 25 sociale huurappartementen. Aan de Witherenstraat heeft zij inmiddels 17 grondgebonden woningen en op de hoek van de Steegstraat en Laurentiusstraat 11 zorgstudio's voor Mensana gerealiseerd.

Veel bouwplannen van het Centrumplan Blerick zijn in 2015 van start gegaan en worden in 2016 tot en met 2018 opgeleverd. Gemeente Venlo zorgt voor de herinrichting van de openbare ruimte op en rondom de projectlocaties. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden