Hendrik van Veldekestraat

INMIDDELS OPGELEVERD EN VERHUURD 

DOWNLOAD HIER DE VERHUURBROCHURE

In 2020 realiseerden we 13 energieneutrale huurwoningen aan de Hendrik van Veldekestraat in Blerick. De woningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens vanaf 18 jaar. 
De huurwoningen hebben een woonoppervlakte van circa 95 m2. De woningen zijn levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat de badkamer en de hoofdslaapkamer op de begane grond liggen. Boven ligt nog een extra slaapkamer, maar traplopen is dus niet meer noodzakelijk. De woningen zijn daardoor geschikt voor bijvoorbeeld senioren die slecht ter been zijn en of op termijn zorg nodig hebben, maar ook voor starters of kleine gezinnen.

Eerste energieneutrale huurwoningen voor Woonwenz
Voor Woonwenz is dit het eerste energieneutrale project. Ook worden deze woningen gasloos. Een energieneutrale woning is een huis dat met een normaal leefpatroon en normaal wooncomfort over een heel jaar gezien evenveel energie gebruikt als dat het zelf opwekt. De energie wordt opgewekt via zonnepanelen, een luchtwarmtepomp installatie (vervanger van gasgestookte cv-ketel) en een warmte-terug-win (WTW) installatiesysteem. Eigen apparatuur zoals een koelkast of televisie worden wel op het energienetwerk aangesloten. De huurder betaalt dus alleen nog voor zijn eigen huishoudelijke apparatuur. De meeste corporaties brengen voor hun energieneutrale woningen als compensatie een EPV-vergoeding in rekening. Woonwenz doet dit niet. Dat betekent dat de woonlasten relatief laag zijn, omdat de bewoner vrijwel geen energielasten heeft. Hiermee houden we de woonlasten betaalbaar.

 

Animatie

Impressies

Deel deze pagina