Horst aan de Maas

In gemeente Horst aan de Maas heeft Woonwenz een paar kleiner projecten. Wij hebben de ambitie om de komende jaren meer en grotere projecten te realiseren binnen deze gemeente. Dit past ook binnen de ambities van de gemeente Horst aan de Maas.

'Achter de Pastorie' Melderslo

We hebben 8 huurwoningen gebouwd op de locatie 'Achter de Pastorie' in Melderslo. De huurwoningen zijn geschikt voor kleine gezinnen met of zonder kinderen, maar ook voor starters en senioren.

Meerlo

Ook hebben we 4 huurwoningen in de dorpskern Meerlo. Op de locatie van de voormalige gemeenteloods aan de Dorpbroekstraat.

America

Begin 2022 hebben we 9 woningen opgeleverd aan de Grad Poelsstraat in America. Het plan bestaat uit een rij met 5 levensloopbestendige woningen en 2 blokken van 2 eengezinswoningen (tweekappers). De levensloopbestendige woningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens vanaf 18 jaar. Denk aan alleenstaanden, stellen of bijvoorbeeld een klein gezin. De eengezinswoningen zijn bestemd voor meerpersoonshuishoudens. Alle woningen worden verhuurd onder de huurtoeslaggrens.

Lottum

Pilotproject Woonwenz en Woonvereniging De Oase in Lottum

Woningcorporatie Woonwenz en Woonvereniging De Oase hebben begin juni 2023 de overeenkomst getekend voor het pilotproject bestaande uit 8 levensloopbestendige sociale huurwoningen en één gemeenschappelijke woning binnen het plan Siebersbroek in Lottum. Het streven is dat deze woningen eind 2024 opgeleverd worden.  Naast de woningen voor het wooncollectief, komen er binnen het plan ook 8 levensloopbestendige woningen voor de reguliere sociale huur.

Griendtsveen

In Griendtsveen starten we 4 december met de renovatie van het klooster. Hierin komen 4 appartementen en 2 studio's. Allemaal bestemd voor de reguliere sociale huur. Eind 2024 hopen we de sleutels te kunnen overhandigen aan de nieuwe bewoners die ook actief deel gaan uitmaken van de gemeenschap. Naast het schoonhouden van het complex, het werken in de kloostertuin wordt ook van ze gevraagd om mee te doen aan de diverse activiteiten in het dorp. Meer informatie over dit project is te vinden op de pagina "Het Klooster Griendtsveen"