Vacatures Contact

Schoolstraat

Wij bouwen nieuwe woningen op de plek van de voormalige school aan de Schoolstraat. Dit terrein was niet in gebruik. 

Wat bouwen wij?

We bouwen op het terrein 11 levensloopbestendige huurwoningen van één bouwlaag met kap. De hoofdslaapkamer en badkamer liggen bij deze woningen op de begane grond. Dit maakt ze ook geschikt voor senioren. De woningen zijn energieneutraal en gasloos.

Voor wie zijn deze woningen? 

Onze woningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens vanaf 18 jaar. Denk aan alleenstaanden, stellen of bijvoorbeeld een klein gezin. We verwachten veel interesse van oudere woningzoekenden. Onderzoek laat zien dat er in Velden vraag is naar betaalbare seniorenwoningen. Ook voor jonge starters die graag in Velden willen blijven, zijn de woningen interessant. De huurprijzen zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk vallen deze volledig in het sociale huursegment (onder de huurtoeslaggrens). 

Hoe liggen de woningen?

Het bouwplan zelf bestaat uit een blok van vijf en een blok van zes rijwoningen. De kavels variëren van ongeveer 142 tot 234 m2. Het voorterrein van de voormalige schoollocatie wordt getransformeerd tot een openbaar plantsoen waarbinnen parkeervakken worden aangelegd en er komen parkeergelegenheden langs de openbare weg. 

Hoe gaan we verder met het plan?

De planning op hoofdlijnen ziet er als volgt uit:

Wat

Wanneer

Vergunningprocedure

Eind dec. 2020 – begin 2022

Voorbereidingen bouw, informeren omwonenden

Najaar 2022

Start bouw

November 2022

Plan gereed / oplevering

Zomer 2023

 

De verhuur loopt via verhuurplatform thuisinlimburg.nl. Staat u nog niet infgeschreven? Maak dan nu al een account aan.