Vacatures Contact

Julianaflat

Op de plek van de Julianaflat aan de Deken van Oppensingel in het centrum van Venlo komt een nieuwe, slanke woontoren: een toren van 18 verdiepingen met 72 huurappartementen. Op dit moment werken we aan het ontwerp. Als dat klaar is, starten we de vergunningenprocedure. We denken in de tweede helft van 2023 te kunnen starten met de bouw. De nieuwe woontoren is dan op zijn vroegst in 2025 klaar.

Wat willen we bouwen?

Een nieuwe, slanke woontoren van 18 verdiepingen met 72 huurappartementen. Parkeren is op het eigen terrein van Woonwenz.

Voor wie willen we gaan bouwen?

In de nieuwe toren willen we naast sociale huur ook appartementen in het hogere segment realiseren. Daarmee bedienen we ook de middeninkomens die niet in aanmerking komen voor huurtoeslag. 

Waar komt de woontoren te liggen?

Op ongeveer dezelfde plek als de Julianaflat.

Hoe gaan we verder met het plan?

Voordat het zover is, moeten we eerst de Julianaflat (48 appartementen) slopen. De naastgelegen 9 aanleunwoningen zijn al weg. De vijftig jaar oude flat is onvoldoende energiezuinig en gedateerd. De bewoners kregen de afgelopen jaren een nieuwe woning toegewezen. Eerder was de sloop gepland voor 2021, maar omdat er vleermuizen zaten, werd de sloop uitgesteld. De sloop van de flat is eind 2022 gestart. Eind februari 2023 is de flat helemaal gesloopt. De sloopmaterialen worden zoveel mogelijk hergebruikt.

In de tussentijd werken we door aan het nieuwbouwplan. Als het ontwerp klaar is, start de vergunningsprocedure. In de tweede helft van 2023 denken we te starten met de bouw. De nieuwe woontoren is dan op zijn vroegst in 2025 klaar.

Interesse?

Heeft u interesse om een woning in de nieuwe woontoren te huren? Schrijf u dan nu alvast in op www.thuisinlimburg.nl. De verhuur start pas later, maar zo bouwt u alvast inschrijfduur op. U kunt op Thuis in Limburg een eigen zoekprofiel maken en tipberichten instellen. U krijgt dan een e-mail als nieuwe woningen binnen uw zoekprofiel online komen.

De voormalige Julianaflat: