Julianaflat

Vóór de zomer van 2021 starten we met de sloop van de Julianaflat aan de Deken van Oppensingel. Het vijftig jaar oude gebouw is onvoldoende energiezuinig en gedateerd. Het is al langere tijd duidelijk dat op termijn een flinke investering noodzakelijk is. We hebben natuurlijk eveneens onderzocht of renovatie mogelijk is. Dit is echter onhaalbaar in bewoonde staat. Ook zijn wij van mening dat de woningen na renovatie onvoldoende toekomstbestendig zijn. 

De sloop is gepland vanaf mei 2021
We zijn al geruime tijd bezig met het herhuisvesten van onze huurders. Gezien de hoge gemiddelde leeftijd nemen we hier ruim de tijd voor. Inmiddels zijn de meeste huurders verhuisd. In de tussentijd hebben we vrijkomende woningen via leegstandsbeheerder ‘Alvast’ tijdelijk verhuurd aan onder andere jonge starters. Uiterlijk 1 mei verhuizen zowel de laatste reguliere huurders als de tijdelijke huurders en starten we met de sloopvoorbereidingen. 

Op de plek van de Julianaflat willen we een nieuwe woontoren bouwen
De plannen hiervoor zijn in voorbereiding. Anders dan de Julianaflat willen we hier naast sociale huur ook appartementen in het hogere segment realiseren. Parkeren wordt voorzien op eigen terrein.

Deel deze pagina