Karbindersstraat

DOWNLOAD HIER DE VERHUURBROCHURE

Aan de Karbindersstraat bouwen we momenteel 18 levensloopbestendige en energieneutrale woningen. Het plan sluit aan op de getransformeerde woonwijk rondom de Zoutmetersstraat, waar Woonwenz afgelopen jaren een kleine honderd nieuwbouwwoningen realiseerde.

Prijzen
De woningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens vanaf 18 jaar met een gezamenlijk bruto jaarinkomen tot maximaal € 39.055. De huurprijzen variëren tussen de € 619 en € 664 euro per maand. Het is dus mogelijk om huurtoeslag te krijgen. De hoogte van de huurtoeslag is onder meer afhankelijk van uw huishoudinkomen, huishoudsamenstelling en leeftijd. U kunt zelf een proefberekening maken via de website van de Belastingdienst.

De huurwoningen hebben een woonoppervlakte van circa 95 m2. De woningen zijn levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat de badkamer en de hoofdslaapkamer op de begane grond liggen. Boven ligt nog een extra slaapkamer, maar traplopen is dus niet meer noodzakelijk. De woningen zijn daardoor geschikt voor bijvoorbeeld senioren die slecht ter been zijn en of op termijn zorg nodig hebben, maar ook voor starters of kleine gezinnen.

Eerste energieneutrale huurwoningen voor Woonwenz
Voor Woonwenz is dit een van de eerste energieneutrale nieuwbouwprojecten. Ook worden deze woningen gasloos. Een energieneutrale woning is een huis dat met een normaal leefpatroon en normaal wooncomfort over een heel jaar gezien evenveel energie gebruikt als dat het zelf opwekt. De energie wordt opgewekt via zonnepanelen, een luchtwarmtepomp installatie (vervanger van gasgestookte cv-ketel) en een warmte-terug-win (WTW) installatiesysteem. Eigen apparatuur zoals een koelkast of televisie worden wel op het energienetwerk aangesloten. U betaalt dus alleen nog voor uw eigen huishoudelijke apparatuur. De meeste corporaties brengen voor hun energieneutrale woningen als compensatie een EPV-vergoeding in rekening. Woonwenz doet dit niet. Dat betekent dat uw woonlasten relatief laag zijn, omdat u vrijwel geen energielasten heeft. Hiermee houden we de woonlasten betaalbaar.

Verhuur
De woningtoewijzing gaat via Thuis in Limburg. Hier kunt u een eigen profiel aanmaken. Via uw eigen account reageert u op huurwoningen om ervoor in aanmerking te komen. Het is raadzaam om in uw eigen profiel onder het menu 'Zoek & Vind' 'tipberichten' in te schakelen. U kunt dit instellen voor een wijk of stadsdeel. We raden u aan om voor de huurwoningen aan de Karbindersstraat 'Venlo-Noord' aan te vinken. U krijgt dan in uw e-mailinbox een bericht als er hier nieuwe woningen worden geadverteerd.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden