De Ruit

Woonwenz is al enige tijd actief in gebied De Ruit. Enkele jaren geleden werd hier een Achter de Voordeur-project uitgevoerd en later werden hier 117 woningen gerenoveerd. In september 2018 sloot Woonwenz de metamorfose van de buurt af met de bouw van 11 levensloopbestendige huurwoningen. 

Nieuwbouw
Begin 2018 is gestart met de bouw van 11 levensloopbestendige woningen (ook wel nultredenwoningen genoemd). Deze woningen hebben de hoofdslaapkamer en de badkamer op de begane grond en zijn daarom bijzonder geschikt voor senioren. Eerder werden op deze plek enkele verouderde woningen gesloopt om ruimte te maken voor woningen die ook geschikt zijn voor senioren. In combinatie met de recent door Woonwenz gerenoveerde eengezinswoningen, krijgt de Ruit met deze nieuwbouw een ware metamorfose. De overheersende kleur van de nieuwbouw is oranje, omdat dit goed aansluit bij de fraaie jaren-dertig-woningen eromheen. Aardig detail: de kopgevels steken iets boven het dak uit. 

De verhuur van de woningen heeft plaatsgevonden. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Download hier de Verhuurbrochure

De Ruit: historie
De afgelopen jaren hebben we op sociaal gebied fors geïnvesteerd in de buurt de Ruit. Mede dankzij het project Sociale Stijging, de inzet van onze buurtcoördinator, het pilotprogramma VenloDroom én de inzet van vele bewoners, is de buurt er sterk op vooruit gegaan. Hoewel de inspanningen ertoe hebben geleid dat de buurt de komende jaren ‘weer vooruit kan’, bleef de fysieke kwaliteit van de woningen op de lange termijn te ver achter. Ingrijpen was het logische gevolg.

Voor verreweg de meeste woningen is een groot onderhoudsplan uitgevoerd. De ingrepen verfraaiden de woningen, maar zorgden ook dat deze beter afgestemd zijn op de woonwensen van tegenwoordig. Ook zorgden we door diverse energiebesparende maatregelen voor een sterke reductie van de energielasten. Bijzonder aan het onderhoudsproject was dat bewoners zelf konden kiezen om na afloop van de cascowerkzaamheden ook binnen werkzaamheden uit te laten voeren, zoals nieuwe plinten of binnendeuren, maar in een aantal gevallen ook aan het realiseren van een extra slaapkamer op zolder of het vergroten van de badkamer. Zowel het casco-onderhoud als de maatwerk-werkzaamheden binnen, werden zonder huurverhoging uitgevoerd. Om de bewoners vooraf een goed beeld te geven van de plannen werd een modelwoning gerealiseerd waar ieder een kijkje kon nemen.

In het midden van de buurt de Ruit hebben we ook enkele woningen gesloopt. In de buurt staan namelijk te weinig woningen die ook geschikt zijn voor senioren die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of zorg nodig hebben. We zijn er dan ook van overtuigd dat er nu (en door de vergrijzing zeker in de toekomst), behoefte is aan levensloopbestendige woningen. Om hier ruimte voor te maken zijn enkele oudere woningen gesloopt. De 11 recent opgeleverde nultredewoningen zijn hiervoor in de plaats gekomen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden