IJsvogelstraat e.o.

Aan de IJsvogelstraat, Lepelaarstraat en Kraanvogelstraat in Venlo-Zuid bouwen we 34 levensloopbestendige, sociale huurwoningen in een parkachtige omgeving. De woningen komen grotendeels op de plek van de oude basisschool de Zuidstroom. Het schoolgebouw is eind vorig jaar gesloopt. Het terrein wordt op dit moment bouwrijp gemaakt, waarna de daadwerkelijke bouw start. Na de bouwvak start de verhuur van de woningen via www.thuisinlimburg.nl. De woningen worden begin volgend jaar opgeleverd. 

Woningtypes
De 34 woningen zijn bedoeld voor diverse kleine huishoudens van 1 of 2 personen. De nieuwbouw wordt levensloopbestendig gebouwd. Deze zogenaamde “nultredewoningen” hebben de badkamer en slaapkamer op de begane grond en zijn daardoor ook geschikt voor mensen die wat ouder zijn of zorg nodig hebben. De woningen beschikken verder over een woonkamer met open keuken, een apart tweede toilet, een tweede, zeer grote slaapkamer op de verdieping en een tuin met eigen achterom en buitenberging.  

Duurzaamheid
De woningen zijn volledig gasloos en energieneutraal. Ze zijn zeer goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp (voor verwarming), HR++ glas en een energiezuinig ventilatiesysteem (WTW-unit). De zonnepanelen op de daken wekken de benodigde elektriciteit voor de verwarming, het warm tapwater en de ventilatie op. De toekomstige bewoners hebben dus heel lage energiekosten. 

Huurprijzen en verhuur
Het grootste deel van de woningen krijgt een huurprijs van € 619. Daarnaast komen er ook woningen van € 663,40 en woningen van € 737,14. Alle woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen met een inkomen dat niet hoger is dan € 39.055. Het is voor alle woningen mogelijk om huurtoeslag te ontvangen. De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van het huishoudinkomen en de gezinssamenstelling. Hier kunt u een proefberekening maken. 

De verhuur start na de zomervakantie via verhuurplatform www.thuisinlimburg.nl. De woningen worden in fases geadverteerd. Zo is het mogelijk om telkens opnieuw in aanmerking te komen. Wilt u niets missen? Stel dan een tipbericht in via uw eigen zoekprofiel. U krijgt dan een email als de woningen online komen. 

Hier kunt u alvast de brochure downloaden.
 

Animatie van bouwlocatie naar toekomstbeeld

Bovenaanzicht: situatie vóór sloop school naar situatie 2021

Bouwvoorbereidingen locatie IJsvogelstraat

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden