IJsvogelstraat e.o.

INMIDDELS OPGELEVERD EN VERHUURD!

Aan de IJsvogelstraat, Lepelaarstraat en Kraanvogelstraat in Venlo-Zuid bouwden we 34 levensloopbestendige, sociale huurwoningen in een parkachtige omgeving. 

Woningtypes
De 34 woningen zijn bedoeld voor diverse kleine huishoudens van 1 of 2 personen (vanaf 18 jaar). De nieuwbouw is levensloopbestendig. Deze zogenaamde “nultredewoningen” hebben de badkamer en slaapkamer op de begane grond en zijn daardoor ook geschikt voor mensen die wat ouder zijn of zorg nodig hebben. De woningen beschikken verder over een woonkamer met open keuken, een apart tweede toilet, een tweede, zeer grote slaapkamer op de verdieping en een tuin met eigen achterom en buitenberging.  

Duurzaamheid
De woningen zijn volledig gasloos en energieneutraal. Ze zijn zeer goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp (voor verwarming), HR++ glas en een energiezuinig ventilatiesysteem (WTW-unit). De zonnepanelen op de daken wekken de benodigde elektriciteit voor de verwarming, het warm tapwater en de ventilatie op. De bewoners hebben dus heel lage energiekosten. 

Huurprijzen en verhuur
Het grootste deel van de woningen heeft een huurprijs van € 619. Daarnaast zijn er ook woningen van € 663,40 en woningen van € 737,14. Alle woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen met een inkomen dat niet hoger is dan € 39.055. Het is voor alle woningen mogelijk om huurtoeslag te ontvangen. De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van het huishoudinkomen en de gezinssamenstelling. Hier kunt u een proefberekening maken. 

Hier kunt u de brochure downloaden.
 

Animatie van bouwlocatie naar toekomstbeeld

Bovenaanzicht: situatie vóór sloop school naar situatie 2021

Bouwvoorbereidingen locatie IJsvogelstraat

Deel deze pagina