Vacatures Contact
Projecten Venlo-Zuid

Sloterbeekstraat

Aan de Sloterbeekstraat in Venlo-Zuid bouwen we 28 sociale huurappartementen. De bouw is inmiddels gestart. Het gebouw krijgt de naam De Regentes. 

Appartementengebouw

Het energieneutrale complex wordt 3 verdiepingen hoog met op de hoek een hoger gedeelte van 7 lagen. De appartementen zijn ongeveer 80 m2 en hebben onder andere 2 slaapkamers en een inpandige berging die ook gebruikt kan worden om de scootmobiel te stallen. Achter het gebouw komt een afgesloten parkeerterrein met 29 parkeervakken en groen. De appartementen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. De verhuur start naar verwachting eind 2022 en loopt via verhuurplatform thuisinlimburg.nl. Staat u nog niet infgeschreven? Maak dan nu al een account aan. 

Betaalbaarheid

Duurzaamheid én betaalbaarheid staan in dit project voorop. We houden de huurprijzen bewust in het laagste huursegment. Daarnaast zijn de energielasten minimaal en rekenen we géén Energieprestatievergoeding door. Hierdoor zijn de appartementen ook bereikbaar voor mensen met een krappe beurs. Denk aan de senior met alleen een AOW, maar ook aan jonge starters.

Voormalige ‘Lelijke plek”

Het nieuwe appartementengebouw komt op de plek waar vroeger het M&M gebouw stond, ooit een van de lelijkste plekken van Venlo. Gemeente Venlo kocht het verloederde pand in 2009 aan en sloopte het vervolgens. Toch heeft het nog een tijd geduurd, voordat er zicht kwam op een nieuwe invulling voor het braakliggend terrein. Dat had onder meer met de wet- en regelgeving rondom het spoor te maken. Woonwenz en gemeente zijn blij eindelijk een goede invulling voor deze locatie te hebben. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap. Een oplossing voor een ontsierend leeg terrein én een toevoeging van betaalbare woningen. Die vraag blijft immers onverminderd groot.