Van Postelstraat

In 1995 kochten we (voormalig Woningstichting Venlo-Blerick) vanwege onder andere overlast van criminaliteit en drugshandel in de panden tussen Van Postelstraat 1 en 11 aan. De voornaamste reden was dat de aankoop het woongenot voor de omgeving ten goede kwam. De aankoop was onderdeel van de stadvernieuwing Venlo-Noord. In het plan van de stadvernieuwing kwam eerst in de daaropvolgende jaren de totale wijkmetamorfose/ herstructurering rondom de Pastoor Gadiotstraat/ Hein Roethofstraat aan bod. In de afgelopen jaren resulteerde het jarenlange proces ook in een herstructurering voor Venlo-Noord rondom de Zoutmetersstraat. Om de wijk verder af te maken is ook gekeken naar een goede invulling voor de Van Postelstraat. De toekomst en de vraag zorgt ervoor, dat er drie grondgebonden levensloopbestendige huurwoningen op de lege bouwlocatie worden gebouwd.

Levensloopbestendige huurwoningen
Een levensloopbestendige woning is geschikt voor jong en oud. De badkamer en een slaap-/werkkamer ligt op de begane grond. Iemand met een zorgbehoefte kan tot op hoge leeftijd in een levensloopbestendige woning blijven wonen. De woning is energieneutraal en volledig gasloos. Dit betekent dat in de keuken geen gasfornuis aanwezig is, maar alleen gekookt kan worden op inductie. Verder heeft de woning zonnepanelen op het dak. Deze zorgen ervoor dat de woning in haar eigen energie kan voorzien. De woonlasten kunnen hierdoor voor de bewoner lager zijn dan men gewend is. De apparatuur die de bewoners zelf aansluit, zoals een koelkast, diepvries, televisie, komen wel op de energierekening van de bewoner. Of de energierekening van de bewoner lager is dan normaal ligt aan het eigen verbruik en gebruik van de bewoner. De woning heeft ook een eigen klimaatregeling, die zorgt voor een aangenaam woonklimaat in de woning.

Start bouw
Na de bouwvak wordt gestart met de eerste grondwerkzaamheden. Naar verwachting volgt in de laatste week van september de werkelijke bouw. De oplevering van de woningen wordt verwacht in maart 2020. Dit is alleen haalbaar als er dit jaar geen strenge winter is.

Verhuur
Het is nog onduidelijk wanneer de woningen via ons woningaanbodplatform Thuis in Limburg te huur worden aangeboden. Dit wordt kenbaar gemaakt op onze website en Facebookpagina. Bij interesse adviseren wij u in te schrijven bij Thuis in Limburg en in uw profiel een tipbericht aan te maken. Dit kan onder de button 'Zoekprofiel en Tipbericht'. Kies daarbij voor de wijk Venlo-Noord. U ontvangt een e-mail in uw postvak als de woningen te huur worden aangeboden.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden